Brigadă românească de arbitrii la CM din Qatar

Istvan Kovacs şi asistenţii Mihai Artene şi Vasile Marinescu se află pe lista care vor arbitra la CM din Qatar, comunicată de FIFA.

Lista cuprinde 36 de centrali, 69 de asistenţi şi 24 de asistenţi VAR.

Printre arbitrii selecţionaţi se numără şi reprezentante ale sexului frumos. Centralii Stephanie Frappart din Franţa, Salima Mukansanga din Rwanda şi Yoshimi Yamashita din Japonia. Precum şi asistenţii Neuza Back din Brazilia, Karen Diaz Medina din Mexic şi Kathryn Nesbitt din SUA.

“Ca de fiecare dată, criteriul folosit de noi a fost “în primul rând calitate”. Și arbitrii aleşi reprezintă cel mai înalt nivel de arbitraj din lume” – a declarat preşedintele Comisiei Arbitrilor FIFA, Pierluigi Collina.

Potrivit FRF, Istvan Kovacs este primul arbitru de centru din România care prinde lista pentru CM după 36 de ani. Ioan Igna a fluierat în partide disputate la Cupa Mondială din 1986.

Costel Rădulescu (’30), Andrei Rădulescu (’70) şi Nicolae Rainea (’74, ’78, ’82) oficiaseră la turnee finale ale CM. Ultimul român care a arbitrat la un CM este asistentul Nicolae Grigorescu, la CM Franţa 98.

Istvan Kovacs a fost delegat în acest sezon la finala Conference League dintre AS Roma şi Feyenoord. Pe care o va arbitra la Tirana, pe 25 mai. După ce a condus şi turul semifinalelor Champions League dintre Manchester City şi Real Madrid (4-3).

CM din Qatar va avea loc în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie.

 

 

Stiri recente

David Popovici, patru medalii de aur la Campionatul Național

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot...