BRASOV/ ATILLA HADNAGY – arma secreta a lui RAZVAN LUCESCU

Proaspăt promovat în Liga I cu FC Braşov, golgheterul ligii secunde, Attila Hadnagy, este convins că echipa de la Poalele Tîmpei se poate bate în sezonul următor de la egal la egal cu primele şase echipe din Liga I

SportM: Anul trecut, ai fost protagonistul unui scandal monstru între Petrolul şi FC Braşov, în urma căruia ai şi fost suspendat şase luni de fosta ta echipă. Cum îţi explici acest sezon foarte reuşit pentru tine, mai ales că ai venit după această pauză forţată?
Attila Hadnagy: Sincer, evoluţiile mele din acest sezon mi-au depăşit chiar propriile aşteptări. Nu a fost uşor să stau şase luni pe tuşă şi să mă antrenez prin parcuri, dar Răzvan Lucescu a ştiut foarte bine să mă motiveze şi am revenit pe teren cu şi mai multă poftă de fotbal şi de goluri ca înainte de suspendare.

SportM: Mai porţi pică Petrolului pentru că nu te-au lăsat să pleci la Braşov cînd îţi doreai?
Hadnagy: Am fost supărat rău o perioadă, dar mi-a trecut. Nu mai port pică nimănui, chiar aş vrea să mulţumesc celor de la Petrolul pentru cei doi ani foarte frumoşi petrecuţi acolo şi pentru că au crezut în mine.

SportM: Ce a avut în plus Braşovul faţă de contracandidatele la promovare?
Hadnagy: Unitate. Răzvan este foarte apropiat de noi şi sîntem cu toţii o mare familie.

SportM: Presa a speculat mult la un moment dat că Răzvan Lucescuar putea să plece la Dinamo sau Rapid la finalul sezonului. Cum aţi recepţionat voi aceste zvonuri?
Hadnagy: Ne-au îngrijorat puţin la început, dar atît. Răzvan a venit aici să facă o treabă şi sînt convins că o va duce pînă la capăt.

SportM: Despre Braşov, cîrcotaşii au spus că a devenit un fel de cimitir al elefanţilor, pentru că aveţi în lot mulţi fotbalişti de peste treizeci de ani…
Hadnagy: Aaa, nu se pune problema aşa. Spre exemplu, pe mine personal, Măldărăşanu şi Ilyes mă ajută mult atît pe teren, cît şi în afara lui. Sînt doi fotbalişti cu multă experienţă la nivel înalt şi cunosc bine jocul, creează culoare şi oferă pase foarte bune.

SportM: Decalajul valoric între primele două ligi este totuşi mare la noi. Crezi că puteţi face faţă cu brio Ligii I în sezonul următor?
Hadnagy: Ba chiar mai mult. Nu va fi uşor, asta e clar, dar, în opinia mea, cu trei-patru transferuri bune ne putem bate de la egal la egal cu primele şase echipe din campionat.

SportM: Aţi fost foarte aproape să eliminaţi pe CFR Cluj din Cupa României. Acum, după ce au realizat dubla, nu regreţi şi mai mult faptul că nu aţi reuşit să vă calificaţi mai departe?
Hadnagy: Am fost cu toţii foarte dezamăgiţi, şi asta s-a văzut în următoarele meciuri, cînd nu am mai avut rezultatele foarte bune din startul campionatului. Viaţa merge însă înainte şi abia aştept să jucăm cu ei la anul în Liga I.

SportM: Un alt episod important din acest sezon este victoria din amicalul cu Inter Milano.
Hadnagy: A fost într-adevăr un test foarte util. Am avut ocazia să ne măsură forţele cu superjucători. Ne-am simţit şi noi fotbalişti adevăraţi, cum se zice, mai ales că i-am bătut.

SportM: Cît timp intenţionezi să mai continui la Braşov?
Hadnagy: Mai am doi ani de contract şi vreau neapărat să joc măcar un an cu Braşovul în Liga I. După aceea, e normal să mă gîndesc şi la un transfer afară, pentru că am deja 27 de ani.

SportM: Ce se va întîmpla însă dacă vei avea oferte de la echipele de top din România?
Hadnagy: Deocamdată, nici nu vreau să le ascult, prefer să nu mă gîndesc la asta, pentru a mă concentra sută la sută la ce mai am de realizat la Braşov.

SportM: Ai coechipier în atac un jucător de 19 ani, care a fost deja convocat la lotul de tineret. Poate pleacă el înaintea ta…
Hadnagy: Nu pot să spun decît că Sburlea e un băiat foarte talentat. Are tehnică, viteză şi e normal ca un jucător de perspectivă ca el să fie căutat de cluburi mai puternice.

SportM: Patronul vostru, Ioan Neculaie, a declarat în numeroase rînduri că vrea ca în cîţiva ani Braşovul să devină o forţă în campionat. Cum vezi tu lucrurile din interiorul clubului?
Hadnagy: Preşedintele Dinu Gheorghe se implică mult în dezvoltarea infrastructurii, se fac investiţii masive într-un stadion modern şi în noi jucători. Toată lumea, suporterii, conducerea clubului şi noi, jucătorii, doreşte să facă aici o treabă serioasă.

Vezi un gol al lui Hadnagy, inscris in Liga 2, in meciul cu Prefabricate Modelu.