Beckham face lobby pentru organizarea CM 2018 in Anglia

Superstarul englez a fost numit recent vicepreşedinte pentru candidatura Angliei la organizarea CM din 2018, el încadrîndu-se din această postură în nou creata asociaţie de fotbal care are drept sarcină să readucă întrecerea supremă în ţara de origine, după ce Cupa Mondială a mai fost organizată în 1966, cînd inventatorii acestui sport în variantă modernă au cucerit singurul lor titlu. “Sînt mîndru să fac parte din FA 2018 World Cup şi voi face tot ce pot pentru a ajuta aducerea turneului în Anglia”, a declarat Beckham pentru site-ul oficial al federaţiei engleze.

“Am fost capabil, cred, să‑mi joc rolul pentru succesul Comitetului de candidatură pentru Jocurile Olimpice din 2012 şi, după ce mă voi retrage, pot juca un rol şi mai important pentru aducerea unei mari competiţii în Anglia”, a mai spus Beckham, care va fi ajutat în această sarcină de un alt fost star englez, John Barnes, actualmente selecţioner al reprezentativei Jamaicăi. Pentru CM 2018, Anglia va avea drept adversare Belgia şi Olanda, într-o candidatură comună, din Europa, dar şi Australia şi China, care şi-au anunţat intenţia de a candida. Gazda ediţiei din 2018 a CM va fi stabilită de către Comitetul executiv al FIFA în 2011, Joseph Blatter anunţînd că forul mondial intenţionează să desemneze în acelaşi timp şi locul de disputare a CM din 2022.

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...