Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

Capitanul lui Standard Liege despre Boloni: „Luam titlul cu el!”

Steven Defour, căpitanul lui Standard Liège şi MVP-ul campionatului Belgiei în sezonul preedent, este impresionat de calităţile antrenorului său român, Ladislau Boloni. În exclusivitate pentru „SportMagazin”, el spune că Boloni este un tip „abil, şiret, foarte înţelept şi înnebunit după fotbal”, care ştie să îşi apropie jucătorii, deşi nu face concesii la antrenamente. Defour a rememorat pentru revista noastră şi „dubla” cu Steaua de acum două sezoane, şi l-a adus aminte pe Dică şi afirmă că trupa roş-albastră pune probleme oricărui adversar

SportM: După primele luni din „era Boloni”, ce impresie ţi-a creat antrenorul român?
Steven Defour: Este un tip foarte abil, foarte şiret, foarte înţelept, care vede foarte bine fotbalul şi căruia îi place la nebunie să lucreze cu jucătorii săi.

SportM: Cum se comportă cu voi la antrenamente?
Defour: (rîde) Este sever, dar corect. Dacă nu te prezinţi bine la antrenament, Boloni observă imediat! Însă, prin tot ceea ce face, el vrea să îşi ajute jucătorii să devină nişte fotbalişti mai buni.

SportM: Ce ştiai despre Boloni înainte să vină la Standard?
Defour: Ştiam că a făcut o treabă foarte bună în Franţa şi că a luat campionatul cu Sporting Lisabona. Şi că a fost internaţional român!

SportM: Crezi că Standard, cu Boloni la timonă, îşi va păstra titlul de campioană a Belgiei?
Defour: Cu siguranţă! Grupul de aici a rămas acelaşi, aşa că de ce nu? Boloni este un antrenor extrem de capabil, care ne poate aduce noi succese.

SportM: Cum aţi depăşit decepţia eliminării din Liga Campionilor, în faţa lui Liverpool?
Defour: Drept să vă spun, chiar ne-a luat cîteva zile să ne revenim, fiindcă am fost mai buni pe ansamblul celor două meciuri decît „cormoranii”. Bine că ne-am revanşat cu Everton!

SportM: Apropo de Ligă, ce amintiri ai din „dubla” cu Steaua, din turul III preliminar al ediţiei 2006-2007? Te-a impresionat cineva în mod special dintre „roş-albaştri”?
Defour: Dacă îmi amintesc bine, Dică a fost foarte bun şi pe „Sclessin” şi în „Ghencea”, însă, mai mult decît atît, Steaua a fost un adversar foarte dificil. Şi acum evoluează în Liga Campionilor, iar asta spune totul despre valoarea lor.

Noua ţintă a lui Wenger

Căpitanul echipei lui Loţi Boloni de la Liège, Steven Defour, este copilul de aur al fotbalului belgian. După un sezon de excepţie la Genk, Defour a fost „reperat” în 2006 de Ajax, însă, din cauza neînţelegerilor financiare, transferul pe „Amsterdam ArenA” a căzut. În cele din urmă, playmaker-ul a fost vîndut în campionatul intern, la Standard Liège, devenind în scurt timp om de bază şi unul dintre favoriţii suporterilor de pe „Sclessin”. Prestaţiile sale deosebite s-au materializat rapid: sezonul trecut a primit „Gheata de Aur” a Belgiei, acordată celui mai bun fotbalist din Jupiler League, dar şi banderola de căpitan al lui Standard. Cu Defour în mare formă, „Les Rouches” au luat sezonul trecut primul titlu după 25 de ani. Tînărul mijlocaş, care a debutat pentru naţionala „Diavolilor roşii” în 2006, este acum curtat de jumătate de Premier League (Arsenal, Aston Villa, Everton, Tottenham, Newcastle, Middlesbrough, Portsmouth, Blackburn şi Sunderland), la care se adaugă cel puţin interesul lui Palermo, Lyon şi Ajax.

Deşi se întîlneşte rar cu golul, Defour este atît de rîvnit pentru viziunea sa deosebită şi pentru situaţiile pe care le creează în favoarea coechipierilor. El a declarat că şi-ar dori să facă pasul mai departe: „Am reuşit ceea ce doream cu Standard. Poate că este mai bine pentru cariera mea să urc încă o treaptă. Cred că este timpul să fac acest pas”.

Aceste vorbe l-au încîntat pe Arsene Wenger, care pregăteşte deja o ofertă de 10 milioane de euro pentru Defour în apropiata fereastră de transferuri din ianuarie. Ambii vorbesc franceza, aşa că cel mai important aspect este atins.

Steven Defour

Ţara: Belgia
Data naşterii: 15.04.1988
Locul naşterii: Mechelen
Înălţime: 174 cm
Greutate: 65 kg
Post: mijlocaş ofensiv
Carieră: RC Genk 2004 – 2006, Standard Liege 2006 –
Căpitan la Standard Liege: 2007 –
Internaţional: 2006 –
Distincţii: campion al Belgiei în 2007 – 2008, „Gheata de Aur” a Belgiei în 2007 (trofeu acordat celui mai bun fotbalist din Jupiler League)

Citeste mai multe!

Pentru informații sau colaborări ne puteți contacta la:

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: