AutoArena/ Pregatiri pentru Dakar series

Prima echipă românească ce s-a aliniat la startul de la Lisabona pentru Dakar 2008, categoria auto, se pregăteşte acum pentru plecarea la Budapesta, de unde va începe Central Europe Rally

Team Dakar România a confirmat participarea la primul raliu din cadrul programului „Dakar Series”: Central Europe Rally. Ca şi celelalte raliuri care se vor desfăşura în cadrul acestui program, raliul din Ungaria şi România are rolul de a aduce în aceeaşi competiţie cei mai buni piloţi din lume şi concurenţi amatori. Din cei 260 de concurenti care vor lua startul pe 20 aprilie la Budapesta, Team Dakar România va fi reprezentată de două echipaje auto, doi piloţi la quad şi un motociclist.

Echipa este alcătuită din Gabi Nicolae (pilot) şi Liviu Stan (copilot), pe Mitsubishi L200 Taifun, T1.2, ei alcătuind Team Dakar România 1. Al doilea cuplu este cel care a cîştigat anul trecut Campionatul Naţional de Raliuri, Dan Gîrtofan/Adi Berghea, pe un Mitsubishi L200, de asistenţă rapidă, ei alcătuind echipa Team Dakar România 2. Alături de ei vor participa Răzvan Irimescu (Polaris) şi Alex Pauliner (Yamaha) la quad, respectiv Ioan Lutas (KTM) la moto.

Campionii naţionali absoluţi la raliu, Dan Gîrtofan şi Adi Berghea, susţinuţi de partenerul lor tradiţional, Prista Oil, alcătuiesc echipajul ce va asigura asistenţa rapidă, pe traseul de concurs, atît pentru Gabi Nicolae şi Liviu Stan, cît şi pentru ceilalţi membri ai echipei de la moto şi quad.

„Deşi vom avea influenţe puternice, sper să fim suficient de conştienţi ca să nu mergem prea tare şi să nu riscăm inutil”, a spus Gabi Nicolae. „Să nu uităm totuşi că vom concura contra echipelor oficiale, iar maşina noastră nu este nici pe departe la acelaşi nivel de pregătire tehnică. Ne propunem să terminăm raliul, să ne îmbogăţim experienţa, iar noii membri ai echipei ne vor ajuta mult în acest sens. Sînt sigur că noua formulă a echipei este un mare plus, dar să nu uităm că, fără sprijinul sponsorilor noştri, nu am putea participa în astfel de competiţii de un înalt nivel. Pentru acest lucru le mulţumesc partenerilor noştri, Dero, MKB Romexterra Bank, Garmin, Rune şi De Teren”, a încheiat Gabi Nicolae, pilot şi team manager Team Dakar România.

Traseu schimbat în România

Echipajul nostru va avea o companie selectă în Raliul Europei Centrale, printre cei înscrişi regăsindu-se nume mari din domeniul auto, moto, cît şi camioane. Pe lista de înscrieri sînt 111 motociclete, 16 quad-uri, 94 de automobile şi 39 de camioane. „Central Europe Rally” va avea loc în intervalul 20-26 aprilie în Ungaria şi România, intrînd prin ţară, conform planului, pe la Vama Petea.

Din păcate, din cauza zăpezii din zona Sovata, organizatorii au fost nevoiţi să schimbe traseul din România. După mari eforturi de a îndepărta zăpada de pe traseu, organizatorul A.S.O. a decis să anuleze din motive de siguranţă probele speciale programate în jurul Sovatei. Cantitatea mare de zăpadă a întîrziat foarte mult recunoaşterile şi nu a permis realizarea unui road book complet în timp util.

Baia Mare devine, astfel, punctul central al raliului în România. Concurenţii vor ajunge în după-amiaza zilei de 20 aprilie, urmînd să parcurgă în apropiere de Baia Mare patru probe speciale. Două sînt programate luni (21 aprilie), iar celelalte două marţi, la fi nalul acestora raliul revenind în Ungaria. Parcul de asistenţă va fi amplasat pe Bulevardul Unirii din Baia Mare.

Stiri recente

Cohn&Jansen este agenția anului la Effie Awards România 2024

Desemnată pentru pentru prima dată Agenția Anului în cadrul festivalului Effie Awards România, Cohn&Jansen a obținut 7 trofee pentru 4...