AutoArena/ Dacia se dezvolta

0
181

Sandero este cel mai nou model din gama Logan. Hatchback-ul cu cinci uşi a fost lansat, în premieră mondială, săptămîna trecută, la Salonul Auto de la Geneva

După ce în urmă cu cîteva săptămîni “SportMagazin” vă oferea în premieră o poză cu Dacia Sandero, iată că acum avem toate detaliile despre această maşină. Fabricat la uzina de la Mioveni, modelul Sandero va fi comercializat progresiv în Europa, începînd cu iunie 2008. Ca toate celelalte vehicule din gama Dacia, Sandero vrea să ofere un raport preţ/calitate imbatabil.

Partea frontală a maşinii – ce se înrudeşte cu Renault Sandero – se remarcă prin blocurile optice expresive şi moderne, respectiv bara de protecţie şi grila radiatorului, care sînt perfect adaptate ansamblului caroseriei.

Interiorul întruneşte toate atributele de seducţie şi calitate. Planşa de bord este modernă şi funcţională, singurul element care nu îmi place absolut deloc fiind butonul de control al ventilatorului şi al circulaţiei aerului, care se află pe consola centrală. Desenul bordului poate varia, în funcţie de versiune, datorită jocului de nuanţe şi al tratamentului diferit al unor suprafeţe.

Dacă preţul de vînzare corespunde celui al unui vehicul de clasă mică, dimensiunile interioare şi exterioare foarte generoase ţin mai degrabă de categoria superioară, a vehiculelor compacte. Cu o lungime de 4,02 m, o lăţime de 1,75 m şi un ampatament de 2,59 m, Dacia Sandero oferă un raport preţ/spaţiu interior bun. Portbagajul are o capacitate de 320 de litri, iar în cazul în care bancheta este complet rabatată, volumul ajunge la 1.200 litri.

Ca şi celelalte modele din gama Dacia, Sandero are o gardă la sol înaltă (155 mm), ceea ce îi permite să înfrunte toate tipurile de şosele şi îi conferă o reală polivalenţă. Sandero beneficiază de un scut de protecţie care asigură rularea fără riscuri pe drumurile neamenajate.

Dacia Sandero preia motorizările pe benzină (1.4/75 CP şi 1.6/90 CP) şi pe motorină (1.5 dCi/70 CP şi 1.5 dCi/85 CP), care şi-au dovedit deja eficienţa pe numeroase vehicule din familia Renault şi care au contribuit, în egală măsură, la succesul gamei Dacia Logan.