Te asteptam si pe retelel sociale

Campionate externe

EXCLUSIV/ Constantin Gilca: „Primera nu mai e prima”

Spania a ieşit cu mai mult de un picior, dacă pot spune aşa, din Liga Campionilor, şi cred că asta înseamnă că fotbalul iberic nu mai e acelaşi din urmă cu cîteva sezoane. După măreţia din anii 2000, a venit decăderea, o decădere poate normală, pentru că e imposibil să ţii ritmul la nesfîrşit. Italia şi Anglia au demonstrat prin rezultatele obţinute şi prin jocul prestat că în acest moment sînt primele campionate de fotbal din lume.

Dacă faci o comparaţie între loturile lui Chelsea şi Real Madrid, diferenţa e mare. Nu vorbesc de nume, de CV, vorbesc despre valoarea fiecărui jucător şi a ultimei rezerve, pentru că şi ea poate face diferenţa.

Barcelona e pe un drum bun, rezistă pe trei fronturi, dar eu o văd favorită mai mult la Ligă, pentru că în campionat nu e la nivelul de anii trecuţi. Mai sînt multe etape de jucat, bineînţeles, dar eu cred că madrilenilor le-a rămas doar campionatul şi sînt răniţi în orgoliu, aşa că vor face totul să-şi dreagă imaginea păstrînd coroana.

Mourinho a spus că va alege între Italia şi Spania la finalul sezonului, dar, după părerea mea, cel mai bine i-ar sta în Serie A. În Primera a mai fost asistent la Barça, aşa că nu i-ar strica să încerce şi alte experienţe. El e metodist, măsoară tot ce mişcă în fotbal, şi fotbalul tacticizat din Italia i se potriveşte de minune.

Chiar vorbeam cu un prieten, e păcat că avem aşa puţini români în Primera, dar asta ne e valoarea, fără să supăr pe nimeni! Dacă ar fi valoare, am avea şi mulţi jucători în campionatele de top. În ultimii ani, pentru ai noştri a existat cerere mai mult din fosta URSS, din păcate.

Peste o lună, cred că revin un pic în ţară. Pînă atunci, continui să observ antrenamentele echipelor de aici şi să văd fiecare etapă. Numai bine!

Citeste mai multe!

Pentru informații sau colaborări ne puteți contacta la:

Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

Comanda o campanie de advertoriale premium cu link-uri dofollow catre site-ul tau pentru a obtine rezultate bune in SEO si Brand-Awareness.

O publicatie marca Clubul Media.

Recomandarea noastra: