EXCLUSIV: Aliuță a avut ofertă să joace pentru naționala Ucrainei – Emisiune Business Philosophy

Marian Aliuță a declarat în cadrul Emisiunii Business Philosophy de la Canal 33 că a avut ofertă să joace în naționala Ucrainei.

“Vorbesc bine limba rusă. Am fost ofertat să joc pentru naționala Ucrainei, pe la 22 de ani, eram la Șahtior. Dar am ales România. Cum dealtfel am renunțat la un salariu de un milion de euro la Șahtior pentru unul de 200.000 la Steaua. A fost visul meu să joc la Steaua, plus că nea Piți (n.r. – Victor Pițurcă) mi-a făcut capul mare să vin.

Dar a fost cea mai mare greșeală să vin la Steaua după ce câștigasem campionatul cu Șahtior. Nu știu ce a fost în capul meu. Ahmetov trăgea de mine să rămân la Șahtior, echipă care era în Champions League. Tocmai se dăduse legea Bosman. De la Șahtior am debutat în națională într-un turneu în Cipru, era Boloni antrenor

De când cu conflictele din Ucraian, am ținut legătura cu foștii colegi. De când era războiul din Donbass. E o situație foarte grea”, a declarat Aliuță.

Marian, care a fost unul dintre cei mai talentați decari ai generației sale, a jucat în carieră pentru Șerif Tiraspol și Șahtior Donețk (a câștigat un titlu și două Cupe ale Ucrainei). Dar și pentru Steaua, Rapid, Metalurg Donețk, FC Timișoara, FC Vaslui, Changhun Yatai, Iraklis Salonic. Sau Neftci Baku (ultima echipă la care a evoluat), unde antrenează acum Laurențiu Reghecampf. Evoluțiile cu Șahtior în grupele Ligii Campionilor și selecțiile sub tricolor sunt doar câteva dintre bornele carierei fostului stângaci.

Moderatorii Romeo Chiriac și Mihai Igiroșanu au vorbit despre cariera și viața unuia dintre cei mai înzestrați mijlocași din generația care a urmat celei care ne-a încântat la Mondialul din SUA 1994.

De asemenea, terapeuta Ileana Vlăduț a prezentat Rubrica „Alegeri Potrivite”.

Stiri recente

Valencia a interzis accesul Netflix pentru un documentar despre Vinicius

Marca notează că Valencia a interzis accesul Netflix pe stadionul Mestalla la meciul de sâmbătă, cu Real Madrid, în...