EXCLUSIV / Interviu Kaka

Superstarul lui AC Milan, Kaka, nu concepe sa piarda a doua finala a Ligii Campionilor in fata lui Liverpool si explica de ce nu vrea sa plece de la gruparea patronata de Silvio Berlusconi pina in 2011, cind ii expira contractul

kicker: Cum vezi meciul cu Liverpool din finala Ligii Campionilor?
Kaka: Sint sigur ca vom cistiga acest joc pentru ca este imposibil sa mai avem parte de o partida ca cea din urma cu doi ani. De asemenea, Atena a mai purtat o data noroc Milanului.

kicker: Te referi la finala din 1994 cu Barcelona?
Kaka: Bineinteles. E un semn bun, nu-i asa?

kicker: La acea finala aveai doar 12 ani. iti amintesti de acel meci?
Kaka: Sincer, nu prea, dar intre timp am vazut de mai multe ori rezumatul acelei partide. in plus, am vorbit cu Paolo Maldini despre jocul respectiv, doar evolua si atunci la Milan. Din secventele pe care le-am urmarit la televizor, am vazut ca au cam dat cu Barcelona de pereti.

kicker: Sa inteleg ca ai vrea sa se repete acea partida?
Kaka: Vom incerca sa evoluam la fel, lucru care l-am reusit in returul cu Manchester United din semifinale. Iar finala de acum doi ani, cind ne-au batut cei de la Liverpool la 11 metri dupa ce am condus cu 3-0, am uitat-o deja. Nu ne mai gindim la ce s-a intimplat la Istanbul, noi vom face tot posibilul sa batem miercuri.

kicker: Sinteti hotariti sa va luati revansa?
Kaka: Nu, nu privim meciul ca pe o revansa. Noi avem un singur tel: sa ducem cupa la Milano. Istanbulul a ramas in trecut, acum conteaza doar ce va fi la Atena.

kicker: Simti ca ai devenit un jucator mai bun decit erai in urma cu doi ani?
Kaka: Normal ca am crescut in valoare si am alta experienta. De atunci am avut parte de multe partide foarte dificile, care m-au ajutat sa ma dezvolt. Mai mult decit atit, cred ca experienta va fi atuul nostru in aceasta finala.

kicker: Ai vazut cele doua meciuri din semifinale dintre Liverpool si Chelsea?
Kaka: Cum sa nu. I-am urmarit de multe ori pe viitorii nostri adversari, pentru ca am doar de invatat de la ei. Chiar daca e vorba despre o echipa engleza, Liverpool sta foarte bine si din punct de vedere tactic si tehnic. Ce sa mai spunem despre Rafa Benitez, care e un super antrenor.

kicker: Cind auzi de “cormorani”, la cine te gindesti prima data, la Rafa Benitez sau la Steven Gerrard?
Kaka: Nici nu se pune problema. Gerrard. E fotbalistul in jurul caruia se organizeaza tot jocul lor. E un jucator extraordinar si trebuie sa avem mare grija de el.

kicker: in acest moment esti pe drumul cel bun pentru a fi desemnat “jucatorul anului 2007″.
Kaka: Asta nu e treaba mea. Ziaristi si antrenori hotarasc aceste ierarhii. Ca sa ajung in virf, trebuie sa cistig niste trofee, iar acum e cel mai bun moment sa incep cu Liga Campionilor. Acum cred ca sint mai in forma ca niciodata.

kicker: Ce trebuie sa mai imbunatatesti la jocul tau?
Kaka: Nu stiu in acest moment, dar intotdeauna e loc de mai bine. Sa asteptam sezonul viitor si va voi spune mai multe atunci. Fotbalul e un sport foarte complex.

kicker: Daca vei cistiga miercuri Liga Campionilor, mai tai un trofeu de pe lista de prioritati. Ce va urma?
Kaka: intr-adevar, dar trebuie sa-ti fixezi obiective tot mai indraznete. La inceput am vrut sa ajung la Sao Paolo, care era cea mai mare echipa din Brazilia. Dupa aceea mi-am dorit sa vin in Europa si m-am transferat la Milan. Am vrut sa obtin trofee pe care le-am cucerit intre timp. Daca esti profesionist, trebuie sa aspiri la mai mult, iar acum vreau Cupa Campionilor.

kicker: in Serie A nu ati fost prea constanti, va interesat mai mult UEFA Champions League?
Kaka: Era complicat sa ne batem pentru titlu in acest sezon, in Italia, avind in vedere ca am pornit cu acea penalizare de opt puncte. Atunci, ne-am trecut Liga Campionilor pe primul plan si pina acum ne-a iesit.

kicker: Totusi, ati avut unele momente foarte slabe in acest sezon. Cum se explica?
Kaka: Poate. Am inceput bine, dar a urmat o cadere. Cel mai important este ca ne-am revenit, iar acum am prins din nou incredere, stim ce putem sa facem.

kicker: Povesteste-ne cum ai ajuns la Milan. E adevarat ca ai fost propus de conationalul tau Leonardo?
Kaka: Da. Am evoluat in aceeasi echipa cu el in Brazilia si mi-a tot spus de Milan. Initial trebuia sa ajung la Chelsea, iar la inceput sa fiu imprumutat la un club din Rusia. in cele din urma, sint bucuros ca l-a ascultat pe Leonardo si am ales Italia.

kicker: Se vorbeste ca toti brazilienii din Milano sint prieteni, chiar si cu cei de la Inter.
Kaka: Asa este. Exista rivalitatea sportiva, dar aceasta e doar pe teren. in timpul liber ies in oras cu Adriano, Maicon sau Maxwell.

kicker: Regreti ca a plecat sevcenko de la voi?
Kaka: Nu pot sa vorbesc eu despre el. A fost decizia lui, dar poate va cistiga si cu Chelsea tot ce si-a propus. Recunosc ca mi-ar placea ca seva sa revina la AC Milan.

kicker: El va fi prezent in tribunele stadionului din Atena, miercuri.
Kaka: Ma bucur intr-un fel. Dar va dati seama ce greu ii va fi sa priveasca finala din tribune, gindindu-se ca ar fi putut fi si el pe teren.

kicker: ti-ar fi placut sa il ai adversar?
Kaka: in nici un caz. Ne-ar fi creat o gramada de probleme. Oricum, cred ca nici el nu ar fi vrut sa evolueze impotriva noastra.

Kicker: Ce parere ai despre posibilul transfer al lui Ronaldinho la Milan?
Kaka: Ar fi extraordinar, atit pentru club, cit si pentru mine. Sintem prieteni buni si vorbim des la telefon.

kicker: Ronaldinho, Kaka, Ronaldo, sevcenko… Nu ar fi prea multe vedete in echipa?
Kaka: Nu fac eu contractele si nu trebuie sa platesc eu salariile. Nu e treaba mea.

kicker: Cum ramine cu plecarea ta la Real Madrid?
Kaka: Am spus de o mie de ori ca am contract cu Milan pina in 2011 si il voi respecta. Chiar nu ma gindesc sa plec. Doar cei din conducere pot sa ma vinda. Eu ma simt aici foarte bine, aici e casa mea.

Continuarea in Sport Magazin – powered by kicker – numarul 65 (din 21 mai)

Stiri recente

Lupta dintre Mike Tyson şi starul YouTube, Jake Paul, care va fi difuzată pe Netflix, va fi considerată profesionistă

Lupta dintre fostul campion mondial la categoria grea Mike Tyson şi starul YouTube Jake Paul, din 20 iulie, va...