9 stadioane ar putea fi omologate la categoria 3

0
140

Directorul departamenului de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că nouă stadioane din România pot fi acreditate de UEFA la categoria a 3-a dacă acestea vor fi modernizate.

“În afara stadionului Steaua, care este acreditat pentru categori a 3-a, toate celelalte sunt de categorii inferioare. Ar putea să primească categoria a 3-a în urma unei inspecţii UEFA, dacă vor fi modernizate, stadioanele Ceahlăul, Giuleşti, Dan Păltinişanu, Dinamo, aşa cum speră conducerea de acolo, Lia Manoliu, în cazul în care nu va fi dărâmat, Ion Oblemenco, Farul Constanţa, pot spune chiar şi cel din Iaşi sau Galaţi. Dar cele mai mari şanse cred eu că le au primele patru”, a declarat Duru.

Conform Regulamentului UEFA privind Infrastructura Stadioanelor, care va intra în vigoare la data de 1 iunie 2007, Dinamo şi Rapid nu vor mai putea evolua pe teren propriu, în cazul în care stadionele din Şoseau Ştefan cel Mare şi din Giuleşti nu vor primi acreditarea pentru categoria a 3-a, nici în turul întâi şi nici în faza grupelor Cupei UEFA. Anul trecut, atât Dinamo, cât şi Rapid au evoluat pe propriile arene în turul întâi şi în grupele Cupei UEFA.