7 foști fotbaliști care s-au bucurat de un real succes după ce s-au retras de pe teren

Cariera unui fotbalist profesionist este adesea intensă, dar de scurtă durată. Cu toate acestea, există numeroase exemple de jucători care au reușit să-și redefinească succesul departe de terenul de joc. Acest articol explorează poveștile a 7 foști fotbaliști ale căror cariere post-fotbalistice au fost la fel de impresionante, dacă nu chiar mai remarcabile, decât cele petrecute pe teren.

David Beckham

Celebrul fost fotbalist englez, David Beckham, este un exemplu strălucit de succes dincolo de terenul de fotbal. După ce a avut o carieră impresionantă la Manchester United, Real Madrid și PSG, Beckham a devenit un nume de marcă în modă și publicitate. El și-a lansat propria linie de îmbrăcăminte și parfumuri, a participat la numeroase campanii de caritate și a fost o figură centrală în aducerea Jocurilor Olimpice din 2012 la Londra.

George Weah

George Weah, fost atacant liberian, a făcut istorie nu doar pe teren, ci și în politica mondială. După o carieră strălucitoare în fotbal, pe parcursul căreia a evoluat pentru echipe precum AC Milan și Chelsea, Weah a intrat pe scena politica din Liberia. În 2017, a fost ales președintele țării, devenind primul fost fotbalist profesionist care a ajuns șef de stat.

Gary Lineker

Gary Lineker, cunoscut pentru cariera sa remarcabilă la echipe precum Barcelona și Tottenham Hotspur, și-a construit o carieră de succes ca prezentator și comentator sportiv după retragerea din fotbal. Lineker este gazda principală a emisiunii „Match of the Day” de la BBC, una dintre cele mai populare emisiuni de fotbal din Marea Britanie. În afara rolului său de prezentator, Lineker este cunoscut și pentru implicarea sa în cauze caritabile și pentru comentariile sale deschise pe teme sociale și politice.

Rio Ferdinand

Rio Ferdinand, unul dintre cei mai respectați fundași centrali din ultimele două decenii, a continuat să aibă un impact semnificativ în lumea fotbalului chiar și după retragerea sa. A devenit un analist sportiv proeminent, lucrând pentru BT Sport și BBC, furnizând analize perspicace ale meciurilor. Ferdinand este, de asemenea, un avocat activ pentru problemele de sănătate mintală, împărtășind deschis experiențele personale cu scopul de a-i încuraja pe toți cei care se confruntă cu astfel de probleme.

Ramon Collilas

Ramon Collilas, un fost fotbalist care a trebuit să se retragă din sport din cauza unei accidentări, a găsit succes într-un domeniu complet diferit: pokerul. Collilas a demonstrat că, la fel ca la fotbal, când vine vorba de poker, reguli există destule, însă acestea reprezintă doar baza, însă studiul sau antrenamentul sunt aspectele care de cele mai multe ori ajung să facă diferența. Printre succesele sale se numără câștigarea titlului la PokerStars Players Championship din Bahamas în 2019, care l-a propulsat în prim-planul scenei internaționale de poker.

Andres Iniesta

Andres Iniesta, cunoscut pentru performanțele sale excepționale la FC Barcelona și la echipa națională a Spaniei, a avut o tranziție impresionantă după retragerea din fotbal. El s-a implicat în afaceri, deschizând o cramă în Spania și investind în tehnologie. În plus, Iniesta s-a implicat și în numeroase proiecte caritabile, folosindu-și faima pentru a susține diverse cauze sociale și educaționale.

Eric Cantona

Eric Cantona, renumit pentru cariera sa la Manchester United, și-a extins orizonturile mult dincolo de fotbal. După retragerea sa, Cantona a devenit un actor de succes, apărând în zeci de filme și piese de teatru. De asemenea, el este un artist vizual și a avut numeroase expoziții de artă. Cantona continuă să fie o voce influentă în lumea fotbalului, folosind platformele sale pentru a discuta despre problemele sportului și cele ale societății.

Hidetoshi Nakata

Hidetoshi Nakata, unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști asiatici, a devenit un influent ambasador al culturii și modei japoneze după retragerea sa din fotbal. Nakata s-a dedicat promovării tradițiilor japoneze, în special a sake, fiind implicat în producția și comercializarea acestei băuturi tradiționale. De asemenea, el participă frecvent la evenimente de modă și este un exemplu de urmat pentru tinerii din Japonia și din întreaga lume.

Stiri recente

Eveniment dedicat presei sportive, la magazinul Alexandrion Experience

Un eveniment dedicat presei sportive a avut loc la magazinul Alexandrion Experience. Unde s-a socializat, s-a vorbit despre...