4 exerciții utile care îți vor ușura mersul pe tocuri

 

     Femeile și-au dorit dintotdeauna să pară încrezătoare, atrăgătoare, să întoarcă privirile bărbaților și să atragă invidia femeilor. Și cum altfel, dacă nu cu ajutorul unor pantofi cu toc, care reușesc să ofere damelor acel sentiment special, precum savurarea unei ciocolate bune?

 

   Indiferent de disconfortul pe care o provoacă o pereche de pantofi cu toc, totuși, alegi să-i porți în fiecare zi, datorită eleganței și grației pe care o vei transmite datorită lor.

   

În cele ce urmează, vei afla ce trebuie să faci pentru a te simți cât mai confortabil pe tocuri:

 

   Pantofii cu toc, pe cât sunt de atrăgători, pe atât pot fi de inconfortabili. Însă ai posibilitatea de a apela la anumite trucuri cu ajutorul cărora să îți întărești gambele și gleznele, astfel încât durerile resimțite să fie mult mai mici.

 

    Specialiștii menționează că, atunci când pantofii cu tocuri sunt purtați în mod regulat, există riscul de apariție a unor probleme ale coloanei vertebrale și senzația de presiune intensă asupra piciorului.

 

  Prin urmare, consolidarea piciorului și realizarea unui anumit număr de exerciții zilnice pot ajuta la restabilirea și menținerea mobilității și a funcționării normale a acestuia și, implicit, mersul fără durere.

 

    Exercițiile simple care îți vor fi prezentate în cele ce urmează, te vor ajuta să elimini durerea din timpul mersului. Și mai mult decât atât, le poți realiza în fața televizorului, în timp ce urmărești emisiunea preferată.

1. Exerciții pentru gambe

   Pentru a reuși să mergi pe tocuri fără probleme, este necesar să ai gambe puternice și rezistente. 

  Există o serie de exerciții ușoare pentru gambe pe care le poți realiza acasă, iar printre acestea, merită specificate:

  • Înainte de a începe o serie scurtă de exerciții zilnice, este necesar să îți încălzești corpul cu ajutorul unor fandări;
  • Genuflexiunile: pe cât de banale, pe atât de eficiente. Execută câte 3 serii a câte 10 genuflexiuni zilnic;
  • Ridicări pe vârfuri: încearcă să realizezi cât mai multe reprize a câte 20-30 de ridicări, cât de des îți permite timpul, iar efectele vor fi vizibile după scurt timp;
  • Mersul piticului: un exercițiu banal, pe care îl efectuai începând din primii ani de școală, însă extrem de eficient.

  Toate exercițiile pentru modelarea și întărirea gambelor nu îți vor lua mai mult de 10 minute. De aceea, este recomandat să le incluzi în programul zilnic. În acest fel, nu vei mai simți durerea provocată de pantofii cu toc.

2. Rotiri ale gleznei

   Cu ajutorul acestor exerciții, vei reuși să-ți antrenezi și să-ți întărești mușchii gambelor, ceea ce va duce la îmbunătățirea echilibrului. Acest exercițiu poate fi efectuat atât în picioare, cât și din poziția șezut sau culcat. 

 

  Pașii pentru efectuarea acestui exercițiu sunt:

  • Dacă execuți acest exercițiu în picioare, este recomandat să găsești un obiect de care să te susții, pentru a nu te dezechilibra;
  • Ridică unul dintre picioare la 5 centimetri de podea și execută o mișcare completă de rotire a gleznei;
  • Repetă aceleași mișcări cu celălalt picior.

 

  Ai grijă la respirație în timpul exercițiului, astfel încât să te bucuri de cele mai optime rezultate. Numărul de rotiri pe care le vei executa cu fiecare picior depinde doar de tine. Poți începe cu unul mai mic, ca, apoi, după câteva zile, să crești gradual.

3. Mergi desculță

  Este binecunoscut faptul că mersul doar pe tocuri afectează într-un mod negativ modul în care se simt picioarele tale, iar cea mai bună cale de a restabili funcția acestora și de a le consolida, este aceea de a merge desculță, pe iarbă, în casă, dar mai ales, dacă ai posibilitatea, pe plajă.

 

  Dacă vei merge desculță pe plajă, vei observa că va trebui să faci un efort fizic mai mare, căci vei pune la muncă mușchii și tendoanele. 

  Picioarele tale se vor relaxa extrem de mult în timpul acestei plimbari și, cu siguranță, nu te vei mai gandi la durere când vei purta pantofi cu toc data viitoare.

4. Exerciții pentru tendonul lui Ahile

 Tendonul lui Ahile este cel care face legatura dintre gambă și călcâi și permite mișcarea piciorului în timpul mersului. Atunci când porți pantofi cu toc, cel mai probabil, vei simți dureri în această zonă, din cauza efortului solicitant făcut de picior.

 

Printre cele mai comune exerciții pe care le poți face pentru a preveni apariția durerii în aceasta zonă, pot fi enumerate:

  • Exerciții de întindere: cu fața la perete și mâinile sprijinite de acesta, poziționează unul dintre picioare în spate, cu genunchiul în extensie, iar talpa si degetele îndreptate ușor înspre interior.  Încearcă să împingi coapsele spre zid și menține această poziție pentru aproximativ 30 de secunde. Repetă mișcarea de câteva ori, apoi schimbă poziția picioarelor.
  • Rularea unei mingi de tenis: acest exercițiu este ideal pentru a relaxa întreaga talpă și zona călcâiului. Așează-te pe un scaun și alternează rularea unei mingi de tenis între ambele picioare, în sesiuni de aproximativ 2 minute fiecare.

 

   Pantofii cu toc au fost și vor fi întotdeauna un ’’must have’’, iar femeile îi preferă din diverse motive. Chiar și tu poți acum să încalți o astfel de pereche, fără a-ți face griji de durerea provocata de ei. Tot ce trebuie să faci este să incluzi exercițiile de mai sus în programul tău zilnic!

 

Sursa foto: shutterstock.com, stocksnap.io

Stiri recente

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la China Open

Sorana Cîrstea, locul 26 mondial, a fost eliminată în primul tur la China Open, turneu de categorie WTA 1000,...