Te asteptam si pe retelel sociale

Sporturi

Când și în ce condiții revine la viață sportul românesc

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre revenirea treptată a compețiilor sportive din România. Deocamdată, începând cu 15 mai se pot relua antrenamentele, în condiții speciale, iar de la 1 iunie s-ar putea relua întrecerile, însă fără spectatori în tribune. De asemenea, adminstratorii bazelor sportive trebuie să asigure condiții de igienă, sportivilor li se va lua temperatura la intrare, iar folosirea spațiilor comune (dușuri, sauna, săli de mese) este deocamdată interzisă. Deplasarea de la şi către locul de antrenament trebuie să se facă respectând măsurile de protecţie generală. La locul de antrenament trebuie să fie pregătite măsuri de igienizare. 

Iată principalele declarații ale ministrului Ionuț Stroe:

După data de 15 mai, cluburile din Liga 1 îşi vor relua antrenamentele. Testul pentru COVID-19 se va face de trei ori în perioada următoare. Cluburile vor sta în cantonament cel puţin două săptămâni până la reevaluare.

Pâna la dată de 1 iunie vom şti dacă se poate relua Liga 1.

Dacă vom trece cu bine peste această perioadă se poate trece şi la faza de competiţii. Competiţiile vor fi fără spectatori, cel puţin în primă fază. 

Tenisul, proba de simplu, va avea câteva chestiuni specifice. Pe un teren de tenis va fi permis accesul la cel mult trei participanţi. 

Sporturile care vor reîncepe din data de 15 mai: aeronautică, alpinismul, atletismul, probele de alergare, aruncare a suliţei, automobilismul, canotaj, ciclism, caiac, echitaţia, golful, cartingul, motociclismul, tenisul  (proba de simplu), tir cu arcul, bărci cu vele şi pregătirea fizică generală. 

Echipamentul sportiv (bicicletă, rachetă de tenis etc) trebuie să fie folosit de o singură persoană şi trebuie dezinfectat înainte de a trece de la un sportiv la altul. 

Se va permite practicarea activităţilor sportive doar pe terenuri în aer liber.