Poli Timişoara forţată să îşi schimbe din nou numele

0
68

Clubul de fotbal FCU Politehnica Timişoara, patronat de Marian Iancu, va fi obligat conform deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne să redevină CS FC Politehnica AEK Timişoara sau să-şi schimbe numele şi culorile în variante aprobate de FRF.

Scandalul iscat la Timişoara între Claudio Zambon şi Marian Iancu pe baza dreptului de folosire a numelui de Politehnica Timişoara, a logo-ului echipei, a palmaresului şi a culorilor, se apropie de final o dată ce FRF a aprobat decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

În ciuda faptului că majoritatea Comisiilor de la Federaţia Română de Fotbal şi a Tribunalelor din România au dat câştig de cauză actualei conduceri a Politehnicii Timişoara, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat câştig de cauză lui Claudio Zambon, fostul patron al clubului.

Astfel, Marian Iancu şi ceilalţi oameni din conducerea lui Poli sunt obligaţi să revină asupra numelui de Politehnica AEK, sa schimbe culorile şi sigla şi să nu se mai poată folosi de palmaresul istoric al Timişoarei, urmând ca toate acestea să revină lui Claudio Zambon.

Mai mult, actuala conducere a lui Poli a fost obligată să plătească o penalizare consistentă pentru folosirea acelor elemente, penalizare ce poate creşte în timp dacă Marian Iancu refuză să ia în consideraţie decizia TAS.

Directorul General al Federaţiei Române de Fotbal, Ionuţ Lupescu, a declarat astăzi că în ciuda suportului acordat de FRF celor de la Poli Timişoara şi a ciudăţeniei reprezentate de decizia TAS, forul de la Bucureşti nu poate risca penalizarea naţionalei României sau excluderea Federaţiei pentru un club astfel că FRF va pune în aplicare decizia TAS.

Palmaresul, emblemele, culorile, sigla şi orice alt material legat de Politehnica Timişoara va reveni clubului SC FC Politehnica Timişoara SA, formaţie de activează în Liga a treia şi este patronată de italianul Claudio Zambon.

Marian Iancu poate reveni asupra numelui de Politehnica AEK Timişoara sau poate alege un alt nume pentru actuala echipă fanion a oraşului de pe Bega, un nume care să poată fi aprobat de FRF.

Cu toate acestea, Marian Iancu afirma încă din urmă cu câteva zile că este foarte posibil ca din cauza acestei decizii, clubul Poli Timişoara să se desfiinţeze iar fotbaliştii să fie cedaţi altor echipe.

Claudio Zambon a cerut iniţial 1.000.000 de dolari lui Marian Iancu pentru ca acesta să poată prelua numele, sigla, culorile şi palmaresul, însă o dată ce Zambon a avut victoria finală graţie deciziei TAS este de aşteptat ca pretenţiile italianului să crească.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here