Zinedine Zidane de România merge la Mondialul de la Praga

Freestyle Open Romania si-a desemnat campionul național. Bogdan Machedon a câștigat Openul de la București si va reprezenta România la cea mai titrată competiție de freestyle din lume: Campionatul Mondial – Super Ball Praga 2013. La Mondialul din Cehia, care se va desfășura în perioada 11 – 18 august, va mai participa și Mihai Ene, finalist la Freestyle Open Romania. Competiția de la București s-a desfășurat sub ochii irlandezului Daniel ”Scenery” Dennehy, unul dintre cei mai valoroși freestyleri din lume.

Fostul fotbalist de la Steaua Iulian Miu a făcut parte din juriul Openului de la București. ”Sunt impresionat de trickuri. Ai nevoie de multă tehnică. Sincer, nu pot să fac exercițiile lor. Îmi place să-i privesc. De aceea, dacă am luat decizii greșite, îmi cer scuze față de participant. Le ofer câte un tricou cu Steaua. Ionuț Luțu și George Ogăraru sunt geniali pentru a face freestyle. Luțu te lasă lat cu jongleriile”, a declarat Iulian Miu.

Bogdan Machedon va reprezenta pentru a doua oară România la Mondialul praghez. ”M-am apucat de trickuri atunci când l-am văzut pe Zinedine Zidane jucând fotbal. M-a impresionat. Zidane este modelul meu. Făcea magie cu mingea. Mă bucur că Daniel Dennehy a acceptat invitația organizatorilor. Toți freestyleri români îl urmăresc pe Youtube. Dar când îl vezi pe viu… e altceva. Tinerii freestyleri români au nevoie de modele, iar Dennehy face parte din această categorie. Este un mare campion!”, a declarat Machedon.

Mihai Ene are două hobby-uri: freestyle și desenul. ”Nu-mi place fotbalul. Nici să-l văd, nici să-l joc. Am oasele șubrede și nu-i de mine. Ador să fac freestyle. E un sport individual, pot sa-mi arăt talentul. Trickurile îmi oferă libertatea la care aspir”, a declarat Ene.

Daniel ”Scenery” Dennehy este unul dintre cei mai valoroși freestyleri din lume. Stilul său carismatic atrage atenția pasionaților de sport și muzică. Irlandezul este un mare fan al muzicii hip-pop. ”Sunt impresionat de ce am văzut la acest turneu. Aveți pusti talentati. Vor ajunge mari, dar trebuie să muncească și să se bucure de freestyle. Am văzut în București o mulțime de mașini Bentley, Porsche și Ferrari. Asta înseamnă că România trebuie să aibă și freestyleri valoroși”, a declarat Daniel Dennehy. Irlandezul de 22 de ani, din Dublin, mai deține și cetățenie americană și braziliană. ”Scenery” a fost desemnat să înregistreze virale bazate pe freestyle pentru Tottenham Hotspur, în momentul în care clubul londonez și-a lansat noul echipament de joc UnderArmour (in 2012). De asemenea, Dennehy a făcut trickuri, timp de două zile, pentru compania Carlsberg la stadionul ”Croke Park” din Dublin, cu ocazia meciului de fotbal dintre Irlanda și Italia, din preliminariile Cupei Mondiale din 2010.

În deschiderea Freestyle Open Romania a avut loc competiția de gaming FIFA 13, la care au participat 16 jucători. Turneul a fost câștigat de Marius Bebe Crăciun, ”antrenorul” echipei Real Madrid. Acesta l-a învins în finală pe Andrei “Vasi” Vasiliev. Crăciun și Vasiliev sunt componenți ai echipei naționale de FIFA.

Stiri recente

Burcă nu mai este antrenorul echipei Dinamo

Clubul Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat oficial încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Burcă a început...