Zhang: „Avem nevoie de modele ca Halep în tenis. Îmi place că își ajută mult țara”

Simona Halep s-a calificat pentru a doua oară în carieră în semifinalele turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, cu scorul de 7-6 (4), 6-1, pe jucătoarea chineză Shuai Zhang.

„Poţi vedea în ochii ei ce persoană plăcută este. Am bătut-o de două ori şi cu toate acestea s-a comportat impecabil, a fost atât de bună cu mine şi mi-a dat sfaturi. Îmi place şi pentru faptul că încearcă să îşi ajute ţara cât mai mult. Chiar dacă e obosită, joacă alături de românce la dublu. Alte fete nu fac aşa ceva, se concentrează doar pe simplu. Simona încearcă din răsputeri să îşi ajute ţara şi asta mă impresionează la ea. Este un erou în toată România. Aţi văzut meciul de Fed Cup, din semifinale? Cum a luptat? Chiar dacă România a pierdut, a fost un exemplu. De asta o plac atât de mult şi o respect. Chiar avem nevoie de oameni ca ea în tenis să ne fie modele„, a spus Zhang în conferinţa de presă de după partidă.

„Nu vreau să mă gândesc la acea semifinală. E un alt an, o cu totul altă situaţie. Totul s-a schimbat, eu sunt un om diferit, o jucătoare diferită, am o altă experienţă. Sunt mult mai încrezătoare. Acum iubesc iarba, e prima oară când spun asta (n.r. jurnaliştii au început să râdă din nou). E o provocare mare pentru mine următorul meci, dar îl voi trata ca pe fiecare meci de până acum. Voi fi relaxată, motivată şi plină de încredere”, a spus Halep la conferinţa de presă.

Simona Halep va evolua în semifinale contra Elinei Svitolina (Ucraina), locul 8 WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată la Wimbledon cu un premiu de 588.000 de lire sterline (654.000 de euro) şi cu 780 de puncte WTA.

Stiri recente

George Cosac: Vitality Open Tour este extrem de important pentru jucătorii români

Președintele interimar al FR Tenis, George Cosac, a fost prezent la turneul Vitality Open Tour de la Tenis Club...