Campionatul European UEFA U19 revine, după ce a fost anulat în ultimele două sezoane din cauza pandemiei. Slovacia va găzdui competiţia. Comentariul va fi asigurat de jurnaliştii Marian Olaianos, Emil Hossu-Longin, Cristian Mîndru, Narcis Şelaru. De asemenea, vor fi studiouri speciale „EuroFotbal U19″, cu comentarii şi analize, moderate de Furdui şi Mîndru.

„O şansă foarte bună pentru echipa României U19 să ajungă, după o pauză de 41 de ani, la C.M U20, care va avea loc anul viitor, în Indonezia. Condiţia e să terminăm pe primele două locuri în grupe, ceea ce înseamnă automat şi calificarea în semifinale. O şansă de calificare avem şi de pe locul al III-lea, pentru că ocupantele acestei poziţii din cele două grupe intră la baraj. Iar câştigătoarea va fi echipa cu numărul 5 în semifinalele UEFA EURO U19, dar şi la CM FIFA U20″. Explică desfăşurarea competiţiei Marian Olaianos, jurnalistul TVR care se va deplasa în Slovacia pe perioada campionatului.

Printre jucătorii care s-au remarcat în Naţionala U19 se numără rapidistul Rareş Ilie, starul echipei, dar şi Nicolas Popescu, fiul celebrului Gică Popescu. Adversarii elevilor antrenorului Adrian Văsâi îi vor întâlni, în Grupa A a campionatului, pe jucătorii ţării gazdă, Slovacia. Formaţie calificată automat, chiar dacă în ultimii doi ani a disputat doar meciuri amicale. De asemenea, din grupă fac parte echipele de tineret a Franţei – reprezentanta campioanei mondiale în fotbalul mare. Respectiv a Italiei, o echipă puternică, unde activează şi Fabio Miretti. Unul dintre cei mai promiţători jucători de la Juventus. Din Grupa B fac parte reprezentativele Angliei, Israelului, Serbiei şi Austriei.

„România şi-a adjudecat o dată titlul de campioană europeană la această categorie de vârstă, în 1962. Însă, la vremea respectivă, competiţia nu căpătase încă amploarea de astăzi”. Mai spune Olaianos.

Programul meciurilor Grupei A de la UEFA EURO U19, transmise în direct la TVR 1 şi TVR 2:

Slovacia – Franţa (sâmbătă, 18 iunie, ora 18.30, la TVR 2, comentează Narcis Şelaru)

Italia – România (sâmbătă, 18 iunie, ora 21.00, la TVR 1, comentează Marian Olaianos)

Slovacia – Italia (marţi, 21 iunie, ora 18.30, la TVR 2, comentează Cristian Mîndru)

România – Franţa (marţi, 21 iunie, ora 21.00, la TVR 1, comentează Marian Olaianos)

Franţa – Italia (vineri, 24 iunie, ora 18.30, la TVR 2, comentează Narcis Şelaru)

Slovacia – România (vineri, 24 iunie, ora 18.30, la TVR 1, comentează Marian Olaianos)

Semifinala 1 (marţi, 28 iunie, ora 18.00, la TVR 2, comentează Emil Hossu-Longin şi Narcis Şelaru)

Semifinala 2 (marţi, 28 iunie, ora 21.00, la TVR 2, comentează Emil Hossu-Longin şi Narcis Şelaru)

Finala (vineri, 1 iulie, ora 21.00, la TVR 1, comentează Marian Olaianos)​