Te asteptam si pe retelel sociale

Handbal

U. Cluj şi HCM Roman ar putea juca finala Cupei Challenge

Cele două formaţii româneşti de handbal feminin calificate în semifinalele Cupei Challenge, Universitatea Jolidon Cluj şi Handbal Club Municipal Roman, s-au evitat marţi la tragerea la sorţi şi vor juca contra celorlalte două formaţii ajunse în această fază a competiţiei.

După ce a trecut cu 61-49, scor general, de Tomis Constanţa, Universitatea Jolidon Cluj va juca în semifinalele Cupei Challenge la handbal feminin cu RK Tresnjevska Zagreb din Croaţia pe 14-15 şi 21-22 aprilie, prima manşă în România.

În cealaltă semifinală a Cupei Challenge, după ce a trecut cu 47-41, scor general, de franţuzoaicele de la Cercle Dijon, handbalistele de la Handbal Club Municipal Roman vor da piept cu sârboaicele de la Handbal Club Naisa Nis, prima manşă în deplasare.

Tresnjevska Zagreb au trecut de HC Nuorese, 73-51 şi Zgoda Ruda Slask, 52-48, şi mizează numai pe internaţionale din Croaţia, Janja Golubic, Ana Papak, Mara Vidovic sau Dragica Dzono, în timp ce Naisa Nis le-a eliminat pe Vellaznimic Giakove, 88-27, şi Banska Bystrica, 55-49, şi mizează pe internaţionale din Serbia, Sandra Popovic, Neda Zivadinovic, Jovana Bartosic, Biljana Filipovic, dar şi pe două ucrainience, Iryna Goncearova şi Irina Shybanova, şi o rusoaică, Irina Kalinicenko.

Reprezentanta României din Cupa Cupelor, Oltchim Rm. Vâlcea, va avea mult de muncă în semifinala cu Ferencvaros Budapesta dacă vrea să se califice în finala competiţiei, formaţia maghiară fiind venită din Liga Campionilor şi echipa care a învins campioana României, Rulmenul Braşov, în turul preliminar din cea mai importantă competiţie inter-cluburi din Europa.

Oltchim a trecut în sferturi de Podravka Vegeta Koprivnica cu 61-53, în timp ce Ferencvaros a trecut cu 57-48 de Svendborg Gudme şi mizează pe jucătoare precum Dora Balasz, Erika Kirsner, Helga Nemeth, Edina Szabo, Timea Toth, Viktoria Varga şi slovacele Katarina Harisova, Katarina Mravikova, Lucia uhrakova şi Szandra Szacikova.

Citeste mai multe!