Tratament pentru atacuri de panica cu terapia Bowen

Oricine a avut vreodata un atac de panica a fost destul de terifiat, incat sa creada ca se afla intr-un pericol de moarte, iar cei care l-au experimentat si pe al doilea (eventual si urmatoarele!) au devenit, inevitabil, anxiosi. La limita intre o suferinta reala si una imaginara, atacul de panica reprezinta, de fapt, o problema a intregului corp si este tratata ca atare in terapia Bowen.
Persoanele care se confrunta cu atacuri de panica experimenteaza simptome diverse: modificari de ritm cardiac,senzatii de lipsa de aer, de iminenta de lesin, ameteala, transpiratii,senzatii de pericol imminent, de incapacitate de a controla ceva rau si nedefinit care se intampla cu corpul lor, spaima de moarte, sau chiar senzatii de irealitate, ca si cum perceptiile le-ar fi modificate intr-un mod straniu. E usor de inteles ca asemenea simptome lasa in urma o impresie de descurajare profunda si foarte multa neliniste, asa ca nu e deloc de mirare ca anxietatea se instaleaza la marea majoritate a celor afectati.
De cele mai multe ori atacurile de panica apar in urma unor perioade mai scurte sau mai lungi de stres – emotional, fizic, psihic, cum ar fi pierderea unor persoane dragi, despartiri, pierderea locului de munca, extenuare fizica si psihica la locul de munca, traume psihice, soc posttraumatic, pierderi financiare, etc.
In mod obisnuit, in cazul in care un atac de panica e singular si persoana respectiva nu mai dezvolta un altul sau mai multe, nu se pune problema vreunui tratament, ci doar consilierea referitoare la conduita fata de propria sanatate. In situatia in care atacurile de panica se repeta, afectand modul de viata, activitatile obisnuite si necesare, se recurge la tratamentul clasic prin medicamente sau/si psihoterapie, pentru ca se considera ca atacul de panica este o afectiune circumscrisa problemelor psihice, in consecinta tratata ca atare, tratamentul vizand diminuarea sau, pe cat posibil disparitia simptomelor.
In cazul terapiei Bowen, abordarea e diferita, iar sedintele de terapie vizeaza revenirea la echilibru a intregului corp, este cunoscut de altfel ca tehnica Bowen presupune o viziune holistica asupra corpului uman. Foarte multe persoane au reusit sa scape de atacurile de panica prin terapia Bowen, care se practica peste tot in tara, inclusiv in Bucuresti. Marea majoritate a pacientilor care au ajuns la cabinetul meu au facut-o pentru ca nu au fost de acord sa fie tratati cu medicamente si au preferat o abordare naturala a problemei, prin terapia Bowen, asadar fara efecte secundare, beneficiind de echilibrarea intregului corp intr-un mod placut si total neinvaziv.

Cabinet Terapia Bowen – Terapeut Master Luiza Predescu.
Strada Rasaritului nr.5, Bucuresti.
Telefon: 0766.420.590, 0743.016.409
www.terapeutic.ro

Stiri recente

Burcă nu mai este antrenorul echipei Dinamo

Clubul Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat oficial încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Burcă a început...