Tentativa ambitioasa

0
122

Echipa de baseball a clubului Dinamo va participa, în această săptămînă, la Zagreb, în prima grupă valorică, la Cupa Confederaţiei Europene de Baseball (CEB), echivalentul Cupei UEFA de la fotbal.

După ce a reuşit anul trecut promovarea în premieră în primele opt echipe din CEB, campioana ultimelor şase ediţii ale campionatului intern va întîlni în faza grupelor pe BSK Zagreb (Croaţia), Heidenheim Heidekoepfe (Germania) şi pe STB Toulouse (Franţa). Obiectivul declarat al delegaţiei dinamoviste este ocuparea unuia dintre primele şase locuri, ultimele două clasate urmînd a retrograda în eşalonul inferior al baseball-ului european. Salvarea vine de la NATO La ora actuală, Dinamo este singurul club din ţară care îşi permite înscrierea în cupele europene. Între 2001 şi 2004, “alb-roşiii” au participat în grupa B valorică a Cupei Cupelor, reuşind apoi să promoveze în eşalonul de elită al acestei competiţii, lucru ce reprezintă cea mai mare performanţă a baseball-ului autohton pînă în prezent. Bugetul anual al clublui se cifrează la 15.000 de euro, o sumă asigurată în totalitate de CS Dinamo, prin intermediul chestorului Marcel Popescu. De altfel, în 2006, secţia de baseball a fost aleasă cea mai bună reprezentantă a clubului Dinamo la jocurile de echipă.

Deşi se vor lupta cu echipe de top din Europa, tinerii jucători dinamovişti practică baseball-ul mai mult din plăcere, majoritatea fiind studenţi sau elevi. Nu beneficiază de salarii, iar antrenamentele se desfăşoară pe terenului liceului C.A. Rosetti, o bază unde nu se pot disputa jocuri oficiale. Conducerea tehnică a echipei, formată din Gabriel Adumitrachioaie şi Alexandru Bobeică, a încercat în ultimii ani şi cîteva transferuri spectaculoase. Prin curtea lui Dinamo s-au mai perindat un jucător american de origine română şi un puşcaş marin de la ambasada Statelor Unite, însă aceştia au dispărut pînă la urmă din peisaj. Înfiinţarea unor baze NATO pe teritoriul României ar putea însă aduce nişte achiziţii inedite din rîndul soldaţilor americani. Deocamdată însă, singurul străin din lotul “alb-roşiilor” este japonezul Kenji Segawa, un sportiv cu o poveste aparte. 

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 11 iunie 2007

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here