“Suporterii lui Dinamo au fost provocati”

Incredibil! FC Rapid si George Copos au cerut suspendarea stadionului Dinamo si depunctarea echipei din Soseaua Stefan cel Mare, dupa meciul de aseara, din sferturile de finala ale Cupei Romaniei Timisoreana, incheiat cu victoria “cainilor” (4-2). Motivul? Scandarile suporterilor dinamovisti la adresa fanilor rapidisti.

Site-ul oficial al FC Dinamo aduce la cunostinta opiniei publice ca suporterii dinamovisti au fost provocati inca de la inceputul meciului.

Ce au strigat suporterii Rapidului

“Marian si Catalin joaca fotbal in cimitir!”
 “Cozma si cu Hildan au usa in tavan!”
 “Dumitrache, un betiv! Hai sictir la cimitir!”

Vrem sa precizam de la inceput ca nu suntem de acord cu unele dintre iesirile scrise sau strigate ale suporterilor nostri. Tocmai pentru ca, de cele mai multe ori, prin altele definitorii, sustinatorii nostri au dat dovada de inteligenta, cunoastere, fair-play si atasament fata de traditia si palmaresul fotbalului.

Asa credem ca poate fi interpretata si realitatea celor declamate sau scrise de suporterii nostri in sferturile de Cupa, cu Rapid, de la Pitesti, in cea mai mare masura. Numai ca ceea ce li se reproseaza si ceea ce reclama George Copos prin comunicatul dat de clubul Rapid sunt raspunsuri nedorite la provocarile de inceput ale suporterilor rapidisti.

Cu aceste date reale, credem ca nici nu mai era cazul ca cei de la Rapid sa se considere parte lezata si sa invoce prevederile regulamentului in consecinta. Mai precizam ca galeria lui Dinamo nu a ridicat prima piatra necuviintei si a aruncat-o.
Pe viitor vom face tot ce depinde de noi pentru ca suporterii nostri sa nu mai apeleze la raspunsuri nefaste.

FC Dinamo nu este de acord cu scandari sau banere cu caracter rasist pe stadioanele din Romania.

Cornel Dinu la GSPTV: “Cei de la Rapid au pus mana pe piatra!”

“Nu suntem de acord cu nicio jignire huliganica. Noi avem dialog in timp cu galeria. Cei de la Rapid nu au spus de provocarea la care au fost supusi fanii nostri. Tiganii sunt un popor ca toate celelalte. Sunt ca nemtii, ca indienii, ca noi”¦Cu bune si rele. Cu toate problemele cu care ne confruntam si noi. Trebuie sa avem respect pentru marile nume si de cultul mortilor. Nu este normal ca, de la inceput, cei de la Rapid sa scandeze urat despre Catalin Hildan si Marian Cozma. La mormantul lui Florea Dumitrache au furat candela si florile de la cimitir. Cei care au provocat inadmisibil sunt suporterii Rapidului. Astfel de scandari sunt reciproce, iar mai grave le vad pe cele ale rapidistilor. Nu putem sa cerem pedepsirea lui Dinamo, fara sa tinem cont ca mesaje mai grave si mult mai rele au plecat de la galeria Rapidului. Cei de la Rapid au pus mana pe piatra!”

Sursa articol: www.fcdinamo.ro. Foto: dinamomania.ro

Stiri recente

CFR Cluj l-a achiziţionat Filippo Falco, mijlocaş ofensiv italian

Clubul CFR Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile mijlocaşului ofensiv italian Filippo Falco. Crescut la academia...