Suporteri speciali ai Craiovei, de la Mancini până la Fan Club din Madrid

În plin campionat, în toamna anului trecut, la sediul clubului a sosit o scrisoare din Spania, de la Leonard Albu, îndrăgostit de alb-albastrul Ştiinţei.

Leonard a înfiinţat un Fan Club Universitatea Craiova la Madrid şi a cerut clubului obţinerea autografelor lui Brandan şi colegilor săi pe chenare realizate manual de membrii Fan Clubului din Madrid. Clubul le-a îndeplinit dorinţa românilor cu suflet alb-albastru din Spania, mai mult le-a făcut o surpriză, trimiţându-le de Crăciun mai multe obiecte cu însemnele Universităţii. La început de an 2015, o scrisoare de mulţumire a sosit din Spania.

„Suntem nespus de bucuroşi că ne-aţi trimis autografele solicitate în primul rând şi de asemenea suntem uimiţi de restul de cadouri. Sperăm să putem recompensa această generozitate cu un val de căldură pe care să-l suflăm spre Craiova, care să-i facă pe jucătorii noştri dragi să joace şi cu mai multă însufleţire. Felicitări staff-ului tehnic şi tuturor jucătorilor pentru evoluţia bună din campionat“, a fost mesajul transmis de Leonard Marius Albu, preşedintele Fan Club Universitatea Craiova din Spania. Un alt exemplu este al lui Iulian Meianu, care este cunoscut printre fanii Craiovei drept Mancini. Născut în Vâlcea și rezident în Sibiu, Mancini nu se sfiește să recunoască faptul că iubește Știința mai mult decât orice pe lume. Trăiește (de fapt trăia) cu două mari temeri: că va sărăci mergând după Craiova în cupele europene și că Universitatea va dispărea, iar nepoții lui vor ține cu ”dușmanii”. Proiectul CS Universitatea i-a vindecat definitiv a doua teamă. În ceea ce privește primul motiv de îngrijorare, Mancini încă speră ca acel coșmar să se îndeplinească, dacă se poate cât mai curând. Când nu se uită la meciurile Craiovei, nu comentează despre Craiova sau nu vorbește despre Craiova, polițistul Mancini scrie cărți despre Craiova. “Visul meu era să joc la Craiova și să-l înlocuiesc pe Balaci la națională. Am iubit și iubesc Ştiința Craiova mai mult decât orice pe lume. În 2012 am publicat un fel de enciclopedie a Craiovei în două volume. Conține toate datele, rezultatele, evenimentele din 1948 până la dezafiliere. Soția mă cunoștea foarte bine când m-a luat, a știut că mă ia cu tot cu Universitatea! Pe cele două fete ale mele le-am dus de mici pe stadion, chiar în peluză”, spune Mancini. Cele două exemple dovedesc faptul că dragostea faţă de culorile Universităţii Craiova nu are graniţe. Bine, asta dublată și de rezultatele excepționale din această ediție de campionat ale grupării oltene.

Stiri recente

Tricolorii la Euro 2024: Echipele de start la meciul Belgia – România

Echipele de start la meciul Belgia – România, de la Koln, programat la ora 22.00, în grupa E a...