Stelistii – cei mai violenti suporteri

Generalul de brigadă Olimpiodor Antonescu, prim-adjunct al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a declarat, miercuri, că din punct de vedere al infracţiunilor săvârşite de suporteri la meciurile din turul Ligii I, galeria echipei Steaua este pe primul loc.

Astfel, într-o statistică pentru turul sezonului 2007/2008 al Ligii I, galeria echipei Steaua Bucureşti se situează pe primul loc, cu 22 de infracţiuni, fiind urmată de cele ale echipelor Dinamo Bucureşti, cu 15, şi Universitatea Cluj, cu 10.

Anul trecut, într-o statistică similară, era în frunte galeria dinamovistă. Situaţia s-a schimbat după intrarea în vigoare, la 12 februarie, a Legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.

Din totalul infracţiunilor constatate (76), cel mai des întâlnite sunt infracţiunile de ultraj contra bunelor moravuri şi distrugere (17), încăierare (15), port ilegal de arme albe (12), uz de fals (folosirea cu ştiinţă a unor bilete falsificate – 5), lovire şi alte vătămări (4).