STEAUA/ LACATUS: ”Mai vin doi mijlocasi si un atacant”

0
177

Marius Lăcătuş, antrenorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, a declarat într-un interviu acordat site-ului oficial al grupării din Ghencea că intrarea roş-albaştrilor în grupele Ligii Campionilor depinde de achiziţii şi de adversarul din turul III preliminar.

”Calificarea Stelei în grupele Ligii Campionilor depinde foarte mult de achiziţiile făcute şi de echipa cu care vom juca în turul trei. Orice adversar vom întalni, trebuie să ne jucam şansa”, a spus Lăcătuş.

Antrenorul Stelei a mai spus că la Steaua nu există posturi deficitare, dar va încerca să facă în aşa fel încât să fie concurenţă pe fiecare post din echipa. ”Vom avea nevoie de un vârf, de un mijlocaş stânga şi chiar de un mijlocaş central, deoarece trebuie să existe concurenţă”, a afirmat Lăcătuş, care a recunoscut că pe lângă transferurile perfectate, Bogdan Stancu (Unirea Urziceni), Janos Szekely (Oţelul Galaţi) şi Robert Neagoe (Dacia Mioveni) ”sigur vor mai veni şi alţi jucători, care sper să aducă multă calitate în jocul Stelei”.

Lăcătuş i-a luat apărarea lui Nicolae Dică, jucător contestat în ultima vreme de suporteri: ”Dică este jucătorul Stelei şi a făcut foarte multe pentru echipă. Nu poţi fi mereu la cel mai înalt nivel, dar asta nu înseamnă că jucătorii nu îşi doresc să fie acolo întotdeauna. Poate că unii dintre ei îşi doresc să schimbe echipa şi să evolueze în străinătate. Sunt lucruri normale, din punctul meu de vedere”.

Lăcătuş şi-a motivat şi renunţarea la Habibou şi Mendoza. ”Habibou nu a avut prea multe jocuri la dispoziţie, pentru că Pepe Moreno a evoluat de la bine spre foarte bine. Mendoza a avut un început de retur bun. Din păcate, spre final nu a mai avut aceleaşi evoluţii, lucru care ne-a determinat să ne orientăm şi spre alţi jucători”, a explicat Lăcătuş.

Legat de pregătirile pentru noul sezon, Marius Lăcătuş a afirmat că se va lucra la acelaşi nivel la toate aspectele. ”Vor fi perioade grele pentru jucători, cu acumulări din punct de vedere fizic, dar nu vom lăsa la o parte aspectele tehnico-tactice şi meciurile de verificare, unde ne vom crea o idee asupra jucătorilor care ar putea fi titulari în sezonul următor”, a precizat Lăcătuş, care crede că trebuie o pregătire bună, pentru partidele de baraj pentru Liga Campionilor, unde Steaua va avea ”adversari foarte grei din punct de vedere al numelui”.

Lăcătuş a caracterizat stagiunea trecută ca una destul de bună, având în vedere că diferenţa de puncte din iarnă era una destul de mare. ”Că se putea mai bine este cu totul şi cu totul altceva, dar încercăm ca la anul să nu mai ajungem în situaţia în care am fost şi sunt sigur că totul va fi bine pentru Steaua”, a mai spus Lăcătuş.