Te asteptam si pe retelel sociale

Liga Campionilor

Steaua a castigat peste 8 milioane de euro din participarea in Liga Campionilor

FC Steaua a obtinut, in urma participarii in sezonul 2006/2007 al Ligii Campionilor, suma de 8,386 milioane de euro, mai mult decit echipe prestigioase precum Benfica, Sporting Lisabona, Spartak Moscova, TSKA Moscova, Dinamo Kiev sau Sahtior Donetk, a anuntat UEFA.

Steaua, care a facut parte din grupa E alaturi de Olympique Lyon, Real Madrid si Dinamo Kiev, a inregistrat o victorie, doua egaluri si trei infringeri, iar in clasamentul final a ocupat pozitia a treia ceea ce i-a permis sa continue in 16-imile Cupei UEFA.

Veniturile obtinute de Steaua au fost obtinute astfel: 3 milioane de euro, reprezentind calificarea in grupele Ligii Campionilor, 2,4 milioane de euro, reprezentind participarea la cele sase meciuri, 1,2 milioane de euro bonusuri pentru rezultatele obtinute (o victorie este remunerata cu 600.000 de euro, in timp ce un egal cu 300.000 de euro), in timp ce din „cota de marketing” stabilita de UEFA, clubul „ros-albastru” a obtinut 1,786 de milioane de euro.

La aceasta suma se adauga si incasarile din biletele de la meciurile de pe teren propriu, care se ridica la aproximativ 2,5 milioane de euro, rezultind venituri totale de aproape 11 milioane de euro.

Citeste mai multe!