SPECIAL Inimi de campioni

0
131

înainte de a fi mari campioni, zei sau legende, marii sportivi sînt oameni. Vedetele au la rîndul lor dreptul de a iubi şi de a fi iubite. Meseria de sportiv profesionist presupune lungi perioade de cantonament şi dese plecări în străinătate, la diferite competiţii şi concursuri. Aceste lucruri îi determină pe mulţi sportivi de performanţă să-şi caute partenerul de viaţă chiar în sala de antrenament. Aici toţi ştiu că pentru a fi mîngîiat de glorie este nevoie de sacrificii. Astfel, se creează mereu alte familii de campioni şi se nasc noi generaţii de sportivi.

Staruri pe glob

Nadia Comăneci şi Bart Connor este cu siguranţă cel mai celebru cuplu din sportul românesc şi nu numai. Relaţia lor a fost mediatizată la nivel mondial, iar interesul publicului pentru “Zeiţa de la Montreal” este unul uriaş. Cifrele vorbesc de la sine: peste 300.000 de exemplare din cartea “Nadia”, scrisă de reputatul Ioan Chirilă, s-au vîndut în China, iar cuplul Nadia şi Bart a primit fabuloasa sumă de un milion de dolari de la revista americană “People Magazine” pentru publicarea în exclusivitate a primelor fotografii cu fiul lor, Paul Dylan.

Bart, campion olimpic în 1984, a cerut-o în căsătorie pe Nadia într-un hotel din Amsterdam, pe 12 noiembrie 1994, zi în care cea mai celebră româncă împlinea 33 de ani. Nunta a avut loc doi ani mai tîrziu, la Bucureşti, într-un cadru fastuos, iar anul trecut, Nadia şi Bart şi-au botezat băieţelul la catedrala ortodoxă din Los Angeles. La petrecerea care a urmat, organizată în Beverly Hills, au venit celebrităţi din toată lumea, precum Arnold Schwarzenegger, George Clooney, Placido Domingo sau Sharon Stone.

Ultima confirmare a celebrităţii de care se bucură încă prima gimnastă care a obţinut nota maximă a venit chiar la începutul lui 2007. Nadia a fost desemnată cea mai bună sportivă a secolului trecut în viziunea prestigiosului cotidian spaniol “El Mundo Deportivo”. La festivitatea de decernare a premiilor, Nadia a vorbit şi despre “Gogoşel”, aşa cum îl alintă pe micuţul Paul Dylon: “Cu siguranţă că fiul meu va practica gimnastica, dar pînă la ce nivel, vom vedea. Important este să fie pasionat de ceea ce va face şi să meargă pas cu pas spre ţelul său”.

Fotbal pe tatami
Triplă campioană europeană la judo, Alina Dumitru este pasionată de sportul rege.
Ar fi vrut să joace fotbal de performanţă, dar lipsa unor cluburi de profil a determinat-o să se orienteze către judo. Ironia sorţii a făcut  totuşi ca Alina să devină apropiată de fotbal, prietenul ei Lucian Zoicaş fiind component al formaţiei Pandurii Tîrgu Jiu.
“Mai fac uneori cîte o miuţă cu fetele din lot. Mă pricep destul de bine, doar am antrenorul acasă”, glumeşte campioana europeană.
Zoicaş a marcat în etapa a III-a, în meciul cu Gloria Bistriţa, primul său gol în Liga I. Fotbalistul clujean nu a ratat astfel ocazia de a-i dedica reuşita Alinei, care s-a aflat în tribună şi căreia îi promisese că îi va cere mîna la primul gol  înscris în Liga I. “Din nefericire, meseria nu ne permite să stam împreună atît de mult cît ne-am dori. După Beijing, cînd probabil mă voi retrage din activitate, intenţionăm să ne căsătorim”, a spus Alina Dumitru.
Pentru că iubita sa este o judoka de renume mondial, Lucian trebuie să facă faţă glumelor amicilor. “Prietenii noştrii îl şicanează mereu: «Ai grijă, dacă nu eşti cuminte, vezi că o încurci acasă!»”, se amuză Alina Dumitru.

Latura frumoasă a fotbalului
Sportul românesc este invadat în ultima perioadă de tot felul de poveşti de dragoste între vedetele sale şi fotomodele, iar totul ţine prima pagină a ziarelor mondene.
Lucrurile devin şi mai interesante cînd fata în speţă este şi o sportivă de valoare. 
Lorena, sora celebrului fotomodel Catrinel Menghia, este campioană naţionala la săritura în înălţime şi la doar 18 ani are un record personal de 1,84 metri, cochetînd în paralel cu modellingul. De altfel, recunoaşte că a cîştigat mai mulţi bani din prezentări de modă decît din sport: “Am cîştigat din unele reclame mai mult decît în toţi anii de atletism, dar sportul va rămîne principala mea ocupaţie”.
Frumoasa ieşeancă este prietena fotbalistului Iulian Arhire (30 ani), jucător ce a mai evoluat la Oţelul Galaţi, Poohang Steelers, Alania Vladikavkaz, Zimbrul Chişinău, Dinamo Bucureşti, Metalurg Doneţk, Poli Iaşi şi Unirea Urziceni.
Şi sora Lorenei, Catrinel, are o legătură specială cu sportul rege. Celebrul fotomodel s-a căsătorit în 2005 cu impresarul italian Massimo Brambatti. Naş de cununie a fost chiar Alessandro Moggi, fiul lui Luciano Moggi, fostul director general al clubului Juventus.
Fostul diamant al Gloriei Bistriţa, Lucian Sînmărtean, trăieşte şi el o frumoasă poveste de dragoste cu o atletă: Maria Rus, componentă a ştafetei de 4×400 metri, care a obţinut bronzul la CM indoor de la Budapesta din 2004.
Cei doi s-au logodit în 2005 în Grecia, Lucian oferindu-i un inel de diamante, din aur alb, iar în vara anului trecut, talentatul mijlocaş s-a pregătit împreună cu prietena sa pe pista stadionului “Ion Oblemenco” din Craiova, dînd naştere la diverse speculaţii privind transferul său la echipa fanion a Olteniei.

Neptun şi Afrodita
Liderul naţionalei de polo, Cosmin Radu, şi voleibalista lui Dinamo Anca Martin formează unul dintre cele mai atrăgătoare cupluri din sportul românesc.
Posesorul unui fizic impresionant (1,94 metri, 96 kg), Cosmin Radu este considerat unul din cei mai puternici centri din lume iar, recent, a pozat pentru un calendar al anului 2007, iniţiat de Pro Sport şi Fundaţia Olimpică Română. De partea cealaltă, prietena sa, Anca Martin, a cochetat multă vreme cu modellingul. De altfel, voleibalista a fost votată de cititorii “Gazetei Sporturilor” drept cea mai sexy sportivă din România, motiv pentru care a fost şi protagonista unui pictorial incendiar în respectiva publicaţie. 

Continuarea in SportMagazin powered by Kicker de luni, 5 martie 2007

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here