Te asteptam si pe retelel sociale

Fotbal intern

Special/ Gabi Balint: Ma simt un om implinit

Părinte, expert-comentator la tv şi, în acelaşi timp, biker. Sînt doar cîteva dintre laturile personalităţii lui Gabi Balint, un perfecţionist declarat.

Gabi spune că reuşeşte să îşi găsească timp pentru toate pasiunile sale şi că are multe satisfacţii de pe urma vieţii mai relaxate din prezent, după ani dedicaţi fotbalului de performanţă. „Nu mi se pare că fac multe lucruri. Mi-era mai greu cînd antrenam, pentru că atunci aveam un program fi x. Cînd eşti antrenor, trebuie să-ţi dedici foarte mult timp fotbalului, să urmăreşti adversari, să pregăteşti antrenamente, meciuri. Acum, am o viaţă mai relaxată, colaborez cu Sport.ro, îmi place ceea ce fac, iar timpul liber încerc să îl petrec aşa cum îmi face mie plăcere, în primul rînd să stau cît mai mult timp cu fetiţa mea, şi, în afară de asta, să mai am grijă şi de hobby-urile mele: motociclismul, computerul, filmele, am mai multe metode de relaxare.”

Face totul pentru fetiţa lui

Cînd vorbeşte despre Denisa, fetiţa sa, Gabi se luminează la faţă: „Ştiu că fi ecare părinte îşi vede copilul lui cel mai frumos, cel mai deştept. Denisa e o fată năzdrăvană, adică are o comportare mai mult de băiat, însă e vîrsta, e mică încă, are multă energie. Are aptitudini pentru sport şi pentru muzică. O iubesc foarte mult, încerc cît pot să contribui la educaţia ei. Sigur că e o problemă faptul că am divorţat, însă ambii părinţi încercăm să-i dăm cît mai multă căldură şi, bineînţeles, educaţie”. Deşi nu crede că fi ica sa va îmbrăţişa sportul de performanţă, Gabi Balint o încurajează să facă mişcare: „De performanţă nu cred că va face, dar încercăm să o ducem la sport, de două-trei ori pe săptămînă. Din păcate, sportul din şcoli a cam dispărut, şi din această cauză eu cred că nici fotbalişti talentaţi nu mai apar aşa mulţi cum apăreau odată”.

A scos o casetă cu muzică instrumentală!

Puţini ştiu că Gabi a cochetat în anii 90 cu muzica instrumentală, scoţînd pe piaţă chiar şi o casetă: „Muzica e ceva special pentru mine. Am şi compus… a fost o casetă, nu erau cd-uri în acea perioadă. Acum am trecut melodiile şi pe site. Nu se pot ridica la nivelul unui profesionist, dar redau stările pe care le aveam, şi eu sînt mulţumit de ele”.

Vrea să-şi continue cariera în televiziune

De cînd datează pasiunea pentru televiziune a lui Gabi Balint? „Pasiunea asta a început mai demult. Am avut o perioadă, acum vreo şase ani, cînd eram şi antrenor secund la echipa naţională, şi am început să comentez. Prima dată au fost cîteva meciuri la TVR, apoi am colaborat şi la Eurosport. Am încercat, mi s-a spus că e ok, am avut oferte de la mai multe televiziuni, am şi în continuare, iar ăsta e un lucru care mă face să cred că sînt pe drumul cel bun. E o activitate solicitantă, presupune mult control şi multă informare, dar îmi place şi merită să o continui. Eu am un exemplu din Spania, pe care l-am urmat. Un fost jucător englez, Michael Robinson, care a jucat în Spania, cu cîţiva ani înaintea mea. S-a retras, a devenit specialistul Canalului +, care transmitea meciurile în perioada aceea. El cu comentatorul lor făceau o echipă extraordinară. Era simpatic, mai arunca şi o glumă… Mi-a rămas în cap”.

Fosta glorie din Ghencea a luat momentan o pauză de la antrenorat: „Am renunţat pentru moment, nu defi nitiv. Să vedem pînă cînd. S-ar putea să revin pe banca tehnică într-o bună zi. Acum îmi doresc mult să stau în Bucureşti, tocmai pentru faptul că fetiţa mea încă e mică şi vreau să contribui din plin la educaţia ei. E o perioadă foarte importantă şi prefer să sacrific puţin şi meseria, şi alte lucruri pentru ea, pentru că îmi doresc să fi e un copil aşa cum am fost şi eu”.

Şi-a creat singur site-ul

Cînd nu comentează un meci, Gabi se relaxează navigînd pe internet sau învăţînd să utilizeze noi softuri. De asemenea, se ocupă şi de întreţinerea site-ului său personal, pe care şi l-a creat singur! „E o pasiune veche, am început din 90 să lucrez pe calculator, de cînd eram în Spania jucător. Îmi făceam muzică, apoi mi-am făcut un studio aici, cînd m-am întors, după ce m-am lăsat de fotbal, sigur, totul lucrat pe calculator. Aşa am început să deprind şi alte lucruri, să lucrez şi pe alte programe, de design, de site-uri, de fl ash, Photoshop , din toate ştiu cîte puţin. Îmi place să descopăr lucruri noi, iar calculatorul îţi oferă în permanenţă lucruri noi.”

Deşi are profilul omului universal, Balint rămîne modest: „E mult spus aşa. Numai că întotdeauna am încercat pe lîngă fotbal să fac şi altceva. M-au atras şi alte lucruri, şi asta eu cred că mi-a făcut bine. Am învăţat cîteva limbi străine, am învăţat să lucrez pe calculator, şi cu motociclismul poate e ceva unicat în fotbal, pentru că sînt puţini oameni de fotbal cărora le place motociclismul”.

E împătimit de Harley-Davidson

De cînd se ştie, Gabi a fost captivat de motociclete, astfel că achiziţionarea unui Harley-Davidson a venit de la sine. „Îmi doream de mult o motocicletă. Mie îmi plăcea să merg cu scuterul, încă după ce m-am lăsat de fotbal. Mergeam cu el vara la mare, mă plimbam şi mă tot gîndeam că mi-aş cumpăra o motocicletă, însă îmi era şi puţin teamă, pentru că am văzut cîte accidente se întîmplă şi nu îmi trebuia o belea pe cap. Dar am început să descopăr ce înseamnă asta. Şi mai ales că e microbul ăsta, Harley-Davidson, care m-a atras mult de tot, de la îmbrăcăminte la obiceiuri, la întîlniri, la plecări, e o întreagă poveste aici. Şi bineînţeles senzaţia pe care o ai cînd eşti pe motor.

Nu sînt un vitezoman. Păcat de traficul şi de drumurile de la noi. Sîntem prieteni mai mulţi, ne întîlnim, mergem cu motoarele, plecăm la Braşov sau în alte zone în fi ecare weekend cînd se încălzeşte. E plăcut aşa să vezi opt sau zece motociclişti, toţi cu Harley, sînt motoare frumoase. Acum aştept să intru în HOG, o organizaţie de milioane de posesori de Harley. Plăteşti o taxă pe viaţă şi intri în club, e o mare cinste”, ne dezvăluie „Pele”.

„Trăiesc momentul, e şi vîrsta probabil. Întotdeauna m-am ghidat după destin. Sînt un om care nu trăieşte în mare lux, dar care are cam ce-şi doreşte. Mă simt împlinit. Eu am avut mereu o vorbă: atît timp cît pot să îmi umplu rezervorul la maşină, să-mi plătesc toate taxele, să pot să umplu un cărucior la supermarket fără să mă uit la preţuri, eu zic că trăiesc bine. Să pot să îmi cumpăr haine şi să mai plec şi în vacanţe afară, e perfect”.

           

Continuarea in numarul 95
(29 ianuarie – 4 februarie 2008)
Sport Magazin

Citeste mai multe!

Litere volumetrice Volumetrii din alama Banner Oferta de Pret Montaje si decorari materiale publicitare Panouri publicitareSistem pop-up spider Roll-up - https://www.atlasms.ro/

Revista Sport Magazin (sportm.ro) este o publicație a trustului de presă Clubul Media Business


Email: contact@clubulmedia.ro

Telefon: 0744525607

PENTRU A OBȚINE REZULTATELE DORITE ÎN SEO ȘI BRAND-AWARENESS COMANDĂ ADVERTORIALE PREMIUM CU LINK-URI DOFOLLOW CĂTRE SITE-UL TĂU ÎN CELE PESTE 150 DE SITE-URI INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE ALE TRUSTULUI DE PRESĂ CLUBUL MEDIA BUSINESS, PRINTRE CARE:


https://businessphilosophy.ro


https://sportm.ro


https://sportprofit.ro


https://totceeaceeste.ro


https://superprofit.ro

O publicație a Clubului Media Business.      

Recomandarea noastra: