Special / Allez Romania!

La finalul săptămînii, România va întîlni Franţa în primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis. Contextul actual şi general în care are loc meciul nu ne dă prea mari speranţe într-un eventual succes. Pavel este la apus de carieră, Hănescu revine după o accidentare, iar gazdele beneficiază de o echipă foarte valoroasă.
Partida de dublu pare deja acontată de francezi, Llodra fiind dublu campion la Australian Open. Din acest motiv, Florin Segărceanu şi Adrian Marcu nu exclud varianta să folosească cuplul Mergea/Tecău pentru a-l menaja pe Andrei Pavel. în aceste condiţii, cuvîntul cheie în tabăra noastră este “surpriză”: “Foarte multe atuuri nu avem, să fim sinceri, dar în Cupa Davis se întîmplă multe surprize, deoarece unii jucători se mobilizează mai bine pentru acest gen de competiţie”, a menţionat căpitanul-nejucător Florin Segărceanu.
Istoria şi statistica par aşadar de neînvins…

Tenisul este o adevărată industrie în Franţa, federaţia de specialitate avînd un număr incredibil de membri (1,4 milioane). Pentru ca fanii tenisului din Hexagon să-şi poată vedea favoriţii, locul de disputare a partidelor din Cupa Davis este ales aproape întotdeauna diferit de la meci la meci. Partida cu România se va desfăşura astfel în orăşelul Clermont-Ferrand, situat în centrul Franţei. în 1988, “cocoşii galici”, conduşi de magicianul Yannick Noah, zdrobeau aici Australia cu 5-0. Aflat la poalele unor munţi vulcanici, Clermont-Ferrand are 140.000 de locuitori şi este una dintre cele mai vechi aşezări din Franţa. O îmbinare perfectă între istorie şi modern. Aici s-a născut celebrul matematician Blaise Pascal, dar Clermont-Ferrand este totodată şi sediul celui mai mare producător de cauciucuri din lume, Michelin. Meciul cu România va avea loc pe o taraflexul sălii “Zenith d’Auvergne”, inaugurată în 2003, care are o capacitate de 5.819 locuri. Biletele vor costa între 11 şi 48 de euro, în funcţie de loc, iar organizatorii aşteaptă ca la ora primului servici infernul să se declanşeze în tribunele arenei.

Reporter: Teoretic, Franţa este marea favorită, ce putem spera de la acest meci?
Victor Hănescu: Este o echipă puternică şi au cu siguranţă prima şansă, dar asta nu înseamnă că sînt dinainte învingători. Andrei Pavel a jucat mereu bine în Cupa Davis şi prezenţa lui este foarte importantă pentru ceilalţi din lot. Dacă prind o zi bună, sper să aduc un punct pentru echipă.

Reporter: Avem vreun atu în faţa francezilor?
Hănescu: E greu de spus că avem atuuri, dar sîntem un grup destul de sudat, nu sînt tensiuni în lot, şi acest lucru este important. Echipa este una tînără, nu avem nimic de pierdut şi va trebui să jucăm relaxat, fără presiune.

 

Continuarea in Sport Magazin powered by kicker – numarul 51.

Stiri recente

Rapid a învins în derby-ul cu FCSB, 2-0. Giuleștenii, neînvinși în fața campioanei

Rapid a învins FCSB, 2-0, în ultimul meci din etapa a 10-a a play-off-ului Superligii. Echipa din Giulești a câștigat...