Sindicatul mondial al jucătorilor de fotbal avertizează fotbaliștii în privința semnării contractelor cu echipe din România! Ce țări mai sunt pe listă

Sindicatul mondial al jucătorilor de fotbal (FIFPro) a atenționat jucătorii privind semnarea contractelor cu echipe din șapte țări, România fiind pe listă.

Motivul „încălcări contractuale sistematice pe scară largă” arată Reuters.

„Numărul ridicat de cluburi din România care intră în proceduri de insolvenţă continuă să aibă consecinţe grave pentru jucători, împingându-i în proceduri de insolvenţă fără sfârşit, cu şanse mici sau nule de a obţine vreo compensaţie” arată FIFPro.

Sindicatul mondial al jucătorilor de fotbal avertizează fotbaliștii în privința semnării contractelor cu echipe din România! Ce țări mai sunt pe listă

FIFPro explică faptul că salariile nu se plătesc la cluburi din Algeria, Arabia Saudită, România şi Turcia, iar echipele din liga a doua din Grecia se desființează fără a plăti datoriile.

În Grecia restanțele se ridică la suma de 25 de milioane de euro.

„În ultimii doi ani, Grecia a fost ţara cu cel mai mare număr de jucători care doresc să obţină o parte a salariilor lor neplătite din Fondul FIFA pentru Protecţia Jucătorilor” spun oficialii FIFPro.

China e și ea pe listă, iar FIFPro a precizat că va exclude din competiţie cluburile care nu achită restanțele până la 31 decembrie.

În Libia sunt tot mai multe cazuri în care jucătorii străini sunt blocaţi. „Cluburile refuză să furnizeze documentaţia necesară pentru ca aceştia să poată pleca” mai spune FIFPro.

Stiri recente

CFR Cluj e vicecampioana României. Ardelenii au învins Farul cu 5-1

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a învins Farul Constanţa, 5-1, în ultima etapă a play-off-ului...