Te asteptam si pe retelel sociale

Sporturi

Simona Halep va ocupa locul 2 după terminarea Australian Open 2020

Calificarea în sferturile de finală ale Australian Open 2020 înseamnă pentru Simona Halep ceva mai mult decât apropierea de titlul visat. Înseamnă că de luni, 3 februarie 2020, data publicării noului clasament WTA, românca va reveni pe locul secund.

Cu punctele deja acumulate prin calificarea în sferturile Australian Open, Simona Halep ocupă locul 2 în clasamentul live. Cum Karolina Pliskova, ocupanta acestei poziții înaintea începerii turneului de la Melbourne, a fost eliminată în turul al treilea, iar Elina Svitolina, o altă pretendentă la treapta secundă a podiumului, a pierdut în optimi, Simona mai avea nevoie de o calificare în sferturile de finală pentru a fi sigură că va ocupa, de lunea viitoare, locul 2 în lume din nou.

Singura amenințare putea veni din partea olandezei Kiki Bertens, dar aceasta nu va mai avea cum să o depășeacă în clasamentul WTA nici măcar dacă va cuceri titlul la Australian Open 2020. Practic se află în aceeași situație cu românca, Halep neavând cum să o depășească pe Ashleigh Barty, liderul mondial, indiferent ce va face în următoarele trei partide la turneul de la Antipozi.