Simona Halep a primit Ordinul „Crucea Patriarhală”

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i-a oferit Simonei Halep Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române, în semn de apreciere a realizărilor sale în domeniul tenisului feminin de performanță și a credinței sale creștin-ortodoxe pe care o mărturisește public prin semnul Sfintei Cruci, informează Ziarul Lumina.

La evenimentul care a avut loc în Salonul „Sfinții Români” din Reședința Patriarhală a participat și familia Simonei Halep.

În Salonul „Sfinții Români” din Reședința Patriarhală, campioana Simona Halep și familia ei s-au întâlnit cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Preafericirea Sa i-a oferit Simonei Halep Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Patriarhul României  a evidențiat faptul că Simona Halep este un simbol internațional al poporului român și a arătat că Biserica prețuiește modul în care mărturisește credința creștin-ortodoxă. „Suntem bucuroși că astăzi s-a acordat din partea Patriarhiei Române cea mai înaltă distincție Simonei Halep, pe care noi o iubim, ca fiind cea mai de seamă figură simbolică prezentă a poporului român peste hotare și ne bucurăm că Simona este pentru mulți tineri, astăzi, un simbol al hărniciei, perseverenței și speranței. Ne bucurăm să scoatem în evidență faptul că toate realizările ei sunt expresia talentului cultivat prin efort constant. Pe lângă toate acestea, Biserica prețuiește foarte mult faptul că mărturisiți în public, prin semnul Sfitei Cruci, credința creștin-ortodoxă. Prin aceasta arătați că reprezentați cu fidelitate poporul român credincios, jertfelnic și talentat. Vă dorim ani mulți cu sănătate și bucurie și mult ajutor de la Dumnezeu în activitatea prezentă și viitoare!”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

De asemenea, campioana Simona Halep a mulțumit pentru distincția primită și a subliniat ajutorul pe care l-a primit de la Dumnezeu de-a lungul carierei sale. „Preafericirea Voastră, vă mulțumesc mult și sunt onorată să primesc această cruce. Întotdeauna Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a oferit și pentru familia în care am crescut. Mă bucur că sunt româncă, mă bucur că sunt pe acest pământ și sper să bucur cât mai mulți oameni și copii, să-i inspir să reușească și ei în ceea ce își doresc. Slavă Domnului și Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți!”, a spus Simona Halep.

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a oferit Simonei Halep o Sfânta Scriptură, ediția centenar.

Simona Halep este un simbol al performanței sportive pe plan internațional, câștigând două turnee de Mare Șlem, Roland Garros în anul 2018 și Wimbledon în acest an.

(Foto: Ziarul Lumina)

Stiri recente

Eveniment dedicat presei sportive, la magazinul Alexandrion Experience

Un eveniment dedicat presei sportive a avut loc la magazinul Alexandrion Experience. Unde s-a socializat, s-a vorbit despre...