Serviciile noastre de certificare ISO 9001 sunt folositoare pentru toate firmele si institutiile din Romania!

Certificarea ISO arata ca un sistem de management, un proces de fabricatie, un serviciu sau o procedura de documentare are toate cerintele pentru standardizare si asigurarea calitatii. ISO (International Organization for Standardization) este o organizatie internationala independenta, neguvernamentala, care dezvolta standarde pentru a asigura calitatea, siguranta si eficienta produselor, serviciilor si sistemelor.

Certificarile ISO exista in multe domenii ale industriei, de la managementul energiei si responsabilitatea sociala pana la dispozitivele medicale si managementul energiei. Standardele ISO sunt in vigoare pentru a asigura coerenta. Fiecare certificare are standarde si criterii separate si este clasificata numeric.

Certificarea ISO 9001:2008 include trei componente: ISO, 9001 si 2015. Iata ce reprezinta fiecare componenta:

ISO

Dupa cum s-a mentionat mai sus, ISO se refera la Organizatia Internationala pentru Standardizare. Aceasta organizatie dezvolta standardele si o face pentru a certifica intreprinderi sau organizatii. Certificarea este gestionata de terti si testata anual.

9001

Numarul care apare dupa ISO clasifica standardul. Toate standardele din familia ISO 9000 se refera la managementul calitatii. ISO 9001 este printre cele mai cunoscute standarde ISO si defineste criteriile pentru indeplinirea unui numar de principii de management al calitatii. Ajuta companiile si organizatiile sa fie mai eficiente si sa imbunatateasca satisfactia clientilor.

2015

Numarul final dintr-o certificare ISO se refera la versiunea standardului care este indeplinita si este reprezentat de anul calendaristic in care au fost lansate standardele respective. 2015 este cea de-a cincea editie a ISO 9001.

Daca o organizatie se declara „certificata ISO 9001”, aceasta inseamna ca organizatia a indeplinit cerintele desemnate conform ISO 9001. ISO 9001 impune organizatiilor sa defineasca si sa urmeze un sistem de management al calitatii care este atat adecvat, cat si eficient, in timp ce le cere sa identifice zonele de imbunatatire si sa ia masuri pentru aceste imbunatatiri.

Drept urmare, se intelege de obicei ca o organizatie care pretinde certificarea ISO 9001 este o organizatie cu produse si servicii care indeplinesc standardele de calitate. Agentia iso9001.ro ofera certificari autorizate la nivel global, iar cleintii care apeleaza la serviciile firmei pot fi siguri ca vor avea numai beneficii! De asemenea, motto-ul companiei este : serviciile noastre de certificare ISO 9001 sunt printre cele mai bune si respecta cu strictete garantia calitatii!

Certificarea ISO nu defineste calitatea reala a unui produs sau serviciu. Cu alte cuvinte, este o neintelegere comuna sa presupunem ca produsele sunt certificate ISO. Companiile sunt certificate ISO, nu produse. Standardele ISO ajuta companiile sa obtina rezultate consistente si sa isi imbunatateasca continuu toate procesele de afaceri. Daca un produs bun este produs de cele mai multe ori, certificarea ISO ajuta o companie sa se asigure ca produce un produs bun tot timpul.

ISO, Organizatia Internationala pentru Standardizare, dezvolta si publica standarde internationale.

La nivelul sau cel mai de baza, certificarea ISO inseamna un angajament fata de calitate si bune practici de afaceri. Organizatiile beneficiaza de un angajament fata de standardele ISO. Accentul pus pe calitate si satisfactia clientilor aduce o satisfactie sporita la locul de munca, un moral imbunatatit, o eficienta mai mare si o risipa redusa.

Organizatiile beneficiaza de un angajament fata de standardele ISO. Accentul pus pe calitate si satisfactia clientilor aduce o satisfactie sporita la locul de munca, un moral imbunatatit, o eficienta mai mare si o risipa redusa.

Instrumentul principal pentru obtinerea si mentinerea certificarii ISO este imbunatatirea continua. Aceasta abordare este utilizata pentru a rafina produse, servicii si procese. Rezultatul sunt imbunatatiri continue, pas cu pas, care duc la dezvoltari majore in domenii cheie de afaceri.

Standardele internationale ISO asigura ca produsele si serviciile sunt sigure, fiabile si de buna calitate. Pentru companii, standardele ISO sunt, de asemenea, instrumente strategice, deoarece reduc costurile prin reducerea deseurilor si erorilor, crescand in acelasi timp productivitatea si satisfactia clientilor.

Desi exista numeroase avantaje de a fi certificat ISO 9001, iata cele cinci avantaje principale pe care o certificare ISO le poate aduce producatorilor:

#1: Cresteti performanta si productivitatea angajatilor

Angajatii implicati sunt motivati sa implementeze procese care sunt puse in aplicare pentru a se asigura ca problemele sunt identificate rapid si rezolvate in timp util. In plus, auditurile consecvente ale proceselor prin ISO 9001 pot mentine angajatii concentrati, oferind in acelasi timp feedback critic atunci cand procesele deviaza de la consecventa.

#2: Definiti procesele de control al calitatii ale companiei dvs.

O componenta de temelie a certificarii ISO 9001 este stabilirea proceselor de afaceri amanuntite si definirea responsabilitatilor pentru controlul calitatii – si, la fel de important, transmiterea acestor specificatii catre angajati. La urma urmei, 85% dintre angajati sunt cei mai motivati atunci cand comunicatiile interne sunt eficiente! Implementarea cerintelor de certificare ISO ofera valori cheie valoroase de performanta, cum ar fi livrarea la timp, debitul si eficienta generala a echipamentului, pentru a reflecta cu acuratete performanta sistemului dumneavoastra. Aceste valori va vor ajuta sa luati decizii mai informate pentru a imbunatati cresterea si profitabilitatea in intreaga companie.

#3: Reduceti deseurile si imbunatatiti eficienta

Obtinerea certificarii ISO 9001 impune o strategie de imbunatatire continua, astfel incat intotdeauna, prin proiectare, cautati modalitati de a reduce risipa si de a imbunatati eficienta. Utilizarea cerintelor stabilite in ISO 9001 va ajuta la identificarea mai intai a zonelor de deseuri si apoi la implementarea masurilor preventive pentru a evita situatiile de risipa. Eficientizarea operatiunilor de productie de la zero prin ISO 9001 inseamna ca fiecare parte in miscare este cat mai eficienta posibil, mai degraba decat aruncata sau neutilizata.

Certificarea ISO ajuta firmele sa prezinte garantie la nivel international!

 

Stiri recente

David Popovici, patru medalii de aur la Campionatul Național

David Popovici a câştigat medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot...