Secta lui Neaga

0
93

Exilat la capătul lumii, în îndepărtata Coree, Rică Neaga este plătit de un personaj care se autointitulează “Salvatorul umanităţii”, susţine că l-a văzut pe Iisus şi trăieşte izolat într-un castel

Adrian Neaga a ajuns în 2004 în Coreea de Sud, mai mult sau mai puţin după propria voinţă. Adus de la Piteşti la Steaua cu un Masserati de cîteva sute de mii de euro, a fost trimis fără regrete să joace în Asia, după ce a căzut în dizgraţia lui Gigi Becali. Preţul atacantului a fost de doar 1.500.000 de dolari. Asta în ciuda faptului că la acea vreme era în vîrf de formă şi ajunsese om de bază şi la echipa naţională. După un an şi jumătate la Chunnam Dragons, Rică a avut o tentativă de a se întoarce în Ghencea, dar clubul coreean a solicitat aceeaşi sumă pe care a plătit-o pe transfer. Astfel, a rămas în Ţara Dimineţilor Liniştite, dar s-a mutat la Ilhwa Chunma.

Cel mai important club din Coreea

Actuala echipă a lui Rică Neaga, ca toate grupările coreene, nu are o istorie prea mare, fiind fondat abia în 1989. Totuşi, Ilhwa Chunma este cel mai titrat club din Coreea de Sud, avînd în palmares şapte campionate cîştigate, printre care şi ultimul, plus Cupa Campionilor Asiei, în 1996. Aflat într-o suburbie a capitalei Seul, Chunma este însă cunoscut şi pentru faptul că este patronat de Sun Myung-Moon, un multimiliardar foarte controversat. A întemeiat o religie, ca variantă la creştinism, Biserica Unificării. Moon s-a autointitulat Salvatorul umanităţii, Adevăratul Părinte sau Mesia. Susţine că în adolescenţă, pe cînd avea doar 16 ani, Iisus i s-a arătat şi l-a implorat să salveze omenirea.

Continurarea in numarul 54 al Sport Magazin powered by kicker

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here