Scandalul pariurilor în Italia! „Mi-au spus că îmi rup picioarele”. Fagioli s-a împrumutat şi de la Radu Drăguşin

Suspendat şapte luni după ce a participat la pariuri sportive, Nicolo Fagioli a povestit anchetatorilor ce s-a întâmplat.

Fagioli suferă de ludopatie, tulburare de comportament care face ca o persoană să simtă o nevoie incontrolabilă de a paria. Totul a început în 2021, în timpul unei convocări la echipa naţională U21 a Italiei.

„L-am văzut pe (Sandro) Tonali jucând şi l-am întrebat ce face. Mi-a spus că pot să o fac şi eu, pentru că nu existau înregistrări ale pariurilor. Apoi mi-a făcut un cont pe site-ul în cauză” a spus el.

„În ianuarie 2022, când am ajuns la Torino, eram într-o stare de stres din cauza datoriilor acumulate. La început, am pariat pe tenis timp de un an. Apoi, în septembrie 2022, am început să pariez pe fotbal cu sume mari pentru a recupera totul”.

În septembrie 2022, la un an de la primele sale pariuri, aceasta a ajuns la datorii de 250.000 de euro și a urcat la trei milioane de euro. „Cea mai grea perioadă a fost între martie şi aprilie 2023. Eram atât de stresat şi speriat încât, în timpul meciului Sassuolo-Juventus, am făcut o greşeală tehnică înainte de a fi înlocuit. Imediat ce am ieşit, am început să plâng în faţa camerelor de luat vederi, gândindu-mă la datoria mea la pariuri. Aveam o datorie atât de mare încât, atunci când jucam, nu încasam nimic. Mi s-a spus: O să-ţi rupem picioarele dacă nu plăteşti ceea ce datorezi.

Banii pe care îi câştigam erau folosiţi doar pentru a reduce ceea ce datoram acestor platforme. Nu puteam să dorm noaptea. Cu cât trecea mai mult timp, cu atât datoria mea devenea o obsesie şi cu cât banii pe care îi datoram creşteau tot mai mult, tot ce mă gândeam era să joc pentru a încerca să recuperez totul” a mai declarat el.

Federico Gatti, un fundaş central italian de la Juventus, şi Radu Drăguşin, internaţional român care evoluează la Genoa, i-au împrumutat fiecare câte 40.000 de euro. În ceea ce-l priveşte pe Gatti, Fagioli susţine că l-a convins spunându-i că avea conturile blocate. „Am vrut să-i cumpăr mamei mele un ceas. Încă nu i-am dat înapoi banii pe care mi-i tot cere” a declarat Fagioli.

Fagioli a fost sancţionat pentru pariuri pe meciuri de fotbal, activitate interzisă jucătorilor profesionişti, după ce şi-a recunoscut faptele şi a ajuns la o înţelegere. Pedeapsa lui Fagioli a fost oficial de 12 luni, dar a fost redusă la şapte, deoarece acesta a acceptat un program de tratament pentru combaterea dependenţei de jocurile de noroc.

Stiri recente

Aroganță vs. respect în tenis, cu Victor Hănescu. Cazurike Djokovici și Nadal

https://www.youtube.com/watch?v=gzImbMVRDU0&t=1089s Victor Hănescu a spus în cadrul Podcastului Business Philosophy despre atitudinea de aroganță vs. respect în tenis, analizând comportamentele...