Sanctiuni drastice pentru arbitrii

Arbitrul asistent Sebastian Gheorghe a fost suspendat pe o perioadă nedeterminată după greşeala de la meciul Steaua – UTA Arad.

Campionatul naţional de fotbal, Liga I, a reînceput cu numeroase probleme de arbitraj, cele opt partide disputate până acum având numeroase decizii dubioase sau la limită.

Una din cele mai încinse partide, cea dintre Steaua şi UTA Arad, încheiată la egalitate, 0-0, a avut pe parcursul ei cel puţin patru faze discutabile în care brigada de arbitrii a avut probleme.

Dacă la primul posibil gol al Stelei faza nu este clară iar arbitrii nu au vrut să rişte şi să acorde un gol neclar, iar la eliminarea lui Mirel Rădoi se putea acorda chiar cartonaş roşu direct, una din marile greşeli ale brigăzii a venit pe final când Victoraş Iacob a înscris dintr-o poziţie regulamentară dar golul a fost anulat pe motiv de offsaid.

în minutul 86, atacantul stelist, lansat excelent cu o pasă printre fundaşii adverşi, a înscris dar golul a fost eronat anulat de asistentul Sebastian Gheorghe. Greşeala este cu atât mai surprinzătoare cu cât asistentul părea pe linia fazei iar poziţia regulamentară a atacantului stelist a fost foarte clară.

Un alt meci cu probleme a fost Oţelul Galaţi – Unirea Urziceni. Gazdele s-au impus cu 3-2 însă un rol important l-a avut centralul Marian Salomir care l-a eliminat uşor pe Epaminonda Nicu de la oaspeţi încă din minutul 5.

Comisia Centrală a Arbitrilor a decis luni ca atât Sebastian Gheorghe cât şi Marian Salomir să fie suspendaţi pe teren nelimitat şi, foarte probabil, cel puţin până la finalul actualului sezon ei vor arbitra doar în eşaloane inferioare dacă vor fi reprimiţi.

Stiri recente

Burcă nu mai este antrenorul echipei Dinamo

Clubul Dinamo 1948 Bucureşti a anunţat oficial încetarea raporturilor contractuale, de comun acord, cu antrenorul Ovidiu Burcă. Burcă a început...