Rugby/Francezii vor sa boicoteze Heineken Cup

Francezii au socat ieri lumea rugbyului mondial. Cluburile din Hexagon, una dintre tarile cu cea mai are cota din Europa in acest sport, au anuntat pur si simplu ca nu vor participa la editia 2007-2008 a Heineken Cup, cea mai importanta competitie europeana interclubri.

Anuntul francezilor a venit de la Serge Blanco, fosta glorie a rugbyului francez si acum presedinte al Ligii Nationale din Franta. Blanco a anuntat sec. “Am discutat cu toti presedintii din Top14, prima divizie franceza, si am cazut de accord ca cea mai buna solutie ar fi sa nu participam la aceasta competitie. Sint doua motive pentru a face asta: calendarul aglomerat din cauza Cupei Mondiale, care deja a dus la aminarea startului campionatului viitor, si problemele financiare ale cluburilor engleze”.

Imediat dupa acest anunt al lui Blanco au aparut insa speculatiile care spun ca de fapt la baza acestei decizii sta fortarea miinii European Cup, forul organizator a Heineken, in disputa pe care o au cluburile din Anglia cu propriul for intern. Acesta au cerut o impartire egala a profitului din turneu intre Federatia Engleza si cluburi, cum se intimpla in Franta, dar nu au primit asa ceva, din cate se pare la recomdarea celor de la ERC. Francezii joaca tare pentru ca stiu ca fara ei turneul isi pierde 40% din valoare. |n acest moment sint 7 cluburi din Franta care joaca in Heineken Cup, doua deja calificate in sferturi cu o etapa inainte de finalul grupelor.

Oficialii Heineken Cup nu par foarte ingrijorati de acest anunt facut de francezi. Un comunicat de presa emis de European Rugby a dezvaluit ca mai exista o intalnire intre parti in luna februarie si ca atunci se vor rezolva problemele existente. Actualul acord de participare la Heineken Cup expira in iulie 2007.

Stiri recente

Trăiește bucuria victoriei, cu pariuri online pe sporturile preferate

Din tribune, din fața televizorului sau cu ochii-n ecranul telefonului - oriunde te-ai afla ești un suporter înflăcărat al...