Rugby: Aradul a obţinut o victorie preţioasă la Cluj

Prima etapă a Ligii Naţionale de rugby din noul an calendaristic a programat sâmbătă cinci partide, în cea mai importantă Contor Group Arad impunându-se cu 27-11 pe terenul Universităţii Cluj Napoca.

În luptă directă cu marile Steaua şi Dinamo pentru un loc pe podium la finalul sezonului regulat, Contor Group Arad a obţinut cinci puncte extrem de importante pe terenul Universităţii din Cluj, acolo de unde foarte puţine formaţii pleacă neînvinse.

U Cluj a condus cu 6-0 însă arădenii au revenit şi s-au impus în final cu 27-11 obţinând punctul bonus pentru cel puţin patru eseuri înscrise după ce australianul Antonio Seremet a marcat pe final a patra încercare a oaspeţilor.

Tot în play-off, Farul Constanţa şi Remin Baia Mare au încheiat la egalitate, 12-12, după un meci în care ambele tabere au acuzat arbitrajul şi s-au arătat numeroase cartonaşe galbene şi cartonaşe roşii.

În play-out, Politehnica Iaşi a învins la pas pe CSM Timişoara, 46-7, Olimpia Bucureşti s-a distrat în deplasare cu Ştiinţa Petroşani, 43-0, iar Bucovina Suceava a învins pe Rulmentul Bârlad cu 25-12.

Duminică după-amiază se joacă marele derby al campionatului, Dinamo – Steaua, şi până atunci, Steaua este lideră cu 58 de puncte, Contor Group este pe locul doi cu 56 de puncte iar Dinamo încheie podiumul cu 54 de puncte.

Foarte probabil Steaua, Contor Group Arad, Dinamo şi Universitatea Remin Baia Mare vor merge în semifinalele campionatului naţional, urmând ca în ultimele etape din sezonul regulat să se stabilească programul exact, în timp ce la retrogradare Ştiinţa Petroşani este cu un picior şi jumătate în liga a doua valorică iar a doua echipă retrogradată va fi stabilită între CSM Suceava, Rulmentul Bârlad şi CSM Timişoara.
 

Stiri recente

Cândea Andreea, jucătoarea ACS Fotbal Feminin Baia Mare, convocată în Echipa Națională U15

Echipa Națională de Fotbal Feminin U15 se pregătește pentru un stagiu intensiv de antrenament, ce va avea loc la...