Rugby / Anglia invinge Franta si relanseaza Turneul

0
110

Ultimul meci din penultima etapă a Turneului celor Şase Naţiuni la rugby, ediţia 2007, a adus o surpriză, Anglia a învins cu 26-18 lidera Franţa şi a relansat lupta pentru titlul din acest an.

Venită după o înfrângere usturătoare cu Irlanda, Anglia avea nevoie de victorie ca de aer în derbiul cu Franţa pentru a-şi salva imaginea dar şi moralul într-una din cele mai echilibrate ediţii a Turneului celor Şase Naţiuni la rugby.

Cu numeroase schimbări în formula de start şi fără Wilkinson în teren, Anglia s-a încălzit mai greu şi francezii au dominat prima repriză intrând cu avantaj la pauză, 12-9, după şapte lovituri de pedeapsă transformate.

În partea a doua însă, englezii au găsit cheia pentru a deschide lacătul apărării franceze şi au marcat două încercări, prin Flood şi Tindall, eseuri decisive în condiţiile în care francezii nu au reuşit decât să puncteze din lovituri de picior.

Anglia – Franţa s-a încheiat 26-18 şi înaintea ultimei etape este cert că nici o echipă nu va reuşit un Grand Slam, câştigarea Turneului cu victorii pe linie, iar Franţa, Irlanda şi Anglia se vor bate pentru titlu, toate având câte şase puncte.

Marea surpriză ar putea însă să o producă Italia, formaţie care se poate implica în lupta pentru titlu dacă învinge Irlanda pe teren propriu, Anglia pierde în Ţara Galilor iar Franţa pierde acasă cu Scoţia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here