Rugby: Africa de Sud, noua campioana mondiala

Selectionata de rugby a Africii de Sud a cistigat la Paris titlul mondial dupa ce a invins cu 15-6 campioana en-titre, echipa Angliei.

Peste 80.000 spectatori au umplut pina la refuz simbata seara stadionul Stade de France pentru a urmari ultimul act al editiei din 2007 a Cupei Mondiale la rugby.

S-au intilnit Anglia si Africa de Sud, doua dintre formatiile mai slabe cotate, mai ales englezii care au avut un parcurs greoi in grupe, infringere la scor cu Africa de Sud si victorii strinse cu celelalte echipe.

Dupa 36-0 pentru Africa de Sud in grupe, meciul din finala a fost unul mult mai echilibrat si influentat de miza importanta, in cele din urma impunindu-se Africa de Sud, echipa care s-a aparat mai bine.

Percy Montgomery a cistigat duelul transformeurilor cu Jonny Wilkinson, insa jocul a fost decis si de un moment psihologic, Cueto ratind la mustata un eseu in debutul reprizei a doua.

Cele doua echipe au mizat pe puterea pachetelor de inaintare si dau foarte rar drumul la balone pe treisferturi, preferind sa suteze foarte mult si sa astepte greseala adversarului.

Anglia a gresit mai mult, a cedat mai multe lovituri de pedeapsa, iar sud-africanii au profitat si si-au adjudecat victoria, cistigind astfel a doua Cupa Mondiala din istorie dupa cea din 1995.

Stiri recente

Aroganță vs. respect în tenis, cu Victor Hănescu. Cazurike Djokovici și Nadal

https://www.youtube.com/watch?v=gzImbMVRDU0&t=1089s Victor Hănescu a spus în cadrul Podcastului Business Philosophy despre atitudinea de aroganță vs. respect în tenis, analizând comportamentele...