Rossi se incalzeste greu la Jerez

0
213

Italianul Valentino Rossi are posibilitatea să se impună pentru a şase oară în ultimii şapte ani în etapa de motociclism de la Jerez dar Il Dottore a încheiat doar pe locul opt prima şedinţă de antrenamente libere.

Cele trei atracţii ale grand-prix-ului de motociclism viteză al Spaniei, Valentino Rossi, Loris Capirossi şi, nu în ultimul rând, românul Robert Mureşan, au avut probleme mari în prima şedinţă de antrenamente libere.

Dezamăgit de înfrângerea suferită în prima etapă a sezonului 2007 în faţa tânărului australian Casey Stoner, Valentino Rossi mizează pe o victorie concludentă la Jerez, acolo unde se simta ca acasă, pentru a reveni în prim-planul clasei de motogp.

Cu toate acestea, Rossi a încheiat pe locul opt primele antrenamente, la 875 de miimi de lider, americanul Kenny Roberts Jr., şi la ceva mai mult de 600 de miimi de australianul Casey Stoner, cel care a încheiat podiumul în spatele lui Roberts şi a italianului Marco Melandri.

O dezamăgire şi mai mare la clasa moto gp se arată a fi deocamdată italianul Loris Capirossi, cel care la Jerez va porni în a 250-a cursă dintr-o carieră prodigioasă.

Deşi are o motocicletă cel puţin la fel de performantă ca cea a lui Stoner, Capirossi a încheiat primele antrenamente abia pe locul 14, la o secundă şi 245 de miimi de americanul Kenny Roberts Jr.

Alte clasări, americanul Nicky Hayden, campionul mondial en-titre, s-a situat pe locul patru, spaniolul Dani Pedrosa pe locul şapte, americanul Colin Edwards pe locul nouă iar brazilianul Alex Barros, proaspăt revenit din Super Bike, pe locul 13.

Antrenamentele de clasa mezină, 125 cc, au fost dominate de ungurul Gabor Talmacsi de la Bancaja Aspar, acesta încheind cu un avans de peste 250 de miimi faţă de japonezul Tomoyoshi Koyama şi cu aproape 400 de miimi avans faţă de spaniolul Sergio Gadea.

Românul Robert Mureşan a încheiat prima şedinţă de antrenamente libere pe locul 27 din 35 de concurenţi, la aproape cinci secunde de lider şi la ceva mai mult de două secunde de o eventuală clasare în puncte, respectiv locul 15.

La 250 cc lider a fost spaniolul Jorge Lorenzo, urmat la aproape 600 de miimi de compatriotul său Hector Manuel Barbera şi la aproape o secundă de finlandezul Mika Kallio.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here