Rossi a câştigat pentru prima dată la Laguna Seca

Sportivul italian Valentino Rossi (Yamaha), lider al clasamentului general, a câştigat Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii la Moto GP, a 11-a etapă a Campionatului Mondial de Motociclism Viteză, disputat, duminică, pe circuitul de la Laguna Seca. Mazda Raceway era unul din cele două circuite din MotoGP unde ” Il Dottore” nu triumfase, celălalt fiind Misano.

Rossi, care a obţinut a patra victorie a sezonului, după cele din China, Franţa şi Italia, i-a devansat pe australienii Casey Stoner (Ducati) şi Chris Vermeulen (Suzuki).

Cursa a fost incredibilă, am avut un duel grozav cu Casey. M-am distrat mult, m-am simţit minunat!, a declarat Rossi la sfârşitul cursei. Cei doi s-au bătut pentru prima poziţie din primul tur până când Stoner a ieşit în decor, în turul cu numărul 24.

Am greşit în ultimul viraj, a fost numai vina mea. Valentino a mers foarte bine, dar unele depaşiri au fost agresive, a fost replica australianului.

Eroul local, Nicky Hayden, a terminat pe un dezamăgitor loc 5.

Dani Pedrosa nu a participat la cursa de duminică deoarece avea probleme la mână în urma căzăturii de la Marele Premiu al Germaniei.

În clasamentul general, Valentino Rossi ocupă în continuare primul loc, cu 212 puncte, în timp ce Casey Stoner a făcut rocadă cu Dani Pedrosa şi s-a instalat pe poziţia a doua, cu 187 de puncte.  Dani Pedrosa ocupă acum doar locul trei, cu 171 puncte, după un start foarte bun de sezon.

Următoarea etapă la MotoGP va avea loc în data de 17 august, în Cehia.

Stiri recente

Dani Coman a demisionat de la FC Hermannstadt

FC Hermannstadt a anunţat că Dani Coman a demisionat din funcţia de preşedinte executiv al clubului. “Dragi sibieni, pentru mine...