ROMANIA LIDERUL GRUPEI

0
110

Selecţionata de fotbal a României a învins cu 3-0 echipa de amatori a Luxemburg-ului în preliminariile lui Euro 2008 şi urcă cel puţin pe locul doi în grupă după ce Bulgaria a fost ţinută în şah acasă de Albania.

După un 0-0 deosebit la Rotterdam, cu Olanda, România nu a mai reuşit să se concentreze la fel de mult şi în meciul cu Luxemburg şi s-a impus doar cu 3-0 împotriva unei echipe pe care nu cu mulţi ani în urmă o învingea cu 7-0.

Formaţia noastră a intrat mai greu în jocul cu Luxemburg şi prima repriză a fost una modestă în care elevii lui Victor Piţurcă au marcat o singură dată prin căpitanul Adrian Mutu.

Abia în partea a doua, şi pe fondul căderii fizice a adversarului, România a început să-şi creeze din ce în ce mai multe ocazii la poarta lui Joubert dar a fructificat doar două din şansele avute, Contra finalizând cu un şut plasat o acţiune personală plecată din pasa lui Zicu iar Marica deviind cu noroc o reluare a lui Goian.

România – Luxemburg 3-0, scor de forfait, dar formaţia noastră urcă cel puţin pe locul doi după ce Bulgaria nu a reuşit decât un 0-0 cu Albania acasă şi ar putea urca chiar pe primul loc din grupă dacă Olanda pierde în Slovenia.

În ciuda atmosferei de vis realizată de fanii echipei naţionale şi a mulţumirii din lotul echipei noastre pentru obţinerea celor trei puncte, per total evoluţia României nu a fost una grozavă, fiind necesară o creştere pentru obţinerea de câte mai multe puncte din dubla cu Slovenia de la începutul lunii iunie.

România – Luxemburg 3-0 (1-0).

Au marcat: Mutu (25), Contra (50), Marica (90). Cartonaşe galbene: D. Goian (43)/ Lombardelli (64), Rayal (68). Cartonaşe roşii:

România: 1. Lobonţ – 2. Contra, 4. Tamaş (13. D. Stoica 87), 15. D. Goian, 22. R. Ştefan – 19. Cociş, 6. M. Rădoi, 11. Roşu (20. Ad. Cristea 50) – 7. Zicu, 21. D. Niculae (9. Marica 66), 10. Mutu (cpt.). Antrenor: Victor Piţurcă.
Luxemburg: 1. Joubert – 3. Bigard, 4. Hoffmann, 5. Reiter, 17. Mutsch – 6. Peters, 8. Bettmer (2. Rayal 46), 10. Lombardelli (14. Ferreira 82), 7. Strasser (cpt.), 16. Remy – 11. Collette (9. Sagrahola 46). Antrenor: Guy Hellers.

Arbitri: Romans Lajuks (Letonia) – Janis Pukijans (Letonia), Sergejs Braga (Letonia).
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here