România – Belarus sunt la egalitate în Cupa Davis după prima zi, scor 1-1

0
211

Marius Copil a fost învins de Egor Gherasimov cu 6-3, 6-4, 6-4, vineri, la Minsk, iar echipele României și Belarus sunt la egalitate, 1-1, după prima zi a confruntării din primul tur al Grupei I valorice a zonei Europa-Africa a Cupei Davis. Gherasimov s-a impus într-o oră și 41 de minute.

 

Adrian Ungur l-a învins pe Ilia Ivașka, în patru seturi, cu 6-2, 5-7, 7-5, 6-4, la Minsk, în primul meci de simplu al întâlnirii.

Sâmbătă, meciul de dublu va avea loc de la ora 12,00 și se va disputa între perechea Egor Gherasimov/Max Mirnîi și cuplul Nicolae Frunză/Horia Tecău.
Gherasimov ocupă locul 776 în ierarhia mondială de dublu, iar Mirnîi se află pe 25. Tecău, fost partener al lui Mirnîi, este pe locul 18 în clasamentul ATP de dublu, în timp ce Frunză se află pe 524.

Duminică, penultimul meci de simplu se va juca, de la ora 10,00, între Ivașka și Copil. Arădeanul s-a impus în singura partidă directă, în 2015, la Istanbul, cu 7-6 (4), 5-7, 6-4, în optimile de finală.

Cel din urmă meci de simplu se va disputa între Gherasimov și Ungur. Ungur s-a impus în singurul lor meci de până acum, în 2014, cu 6-3, 6-3, în calificările turneului ATP de la București.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o dată în Cupa Davis, în 2005, când România s-a impus cu 3-2 la Brașov în primul tur al Grupei Mondiale, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) și Victor Hănescu, în timp ce pentru adversari au punctat Mirnîi și perechea Volcikov/Mirnîi.

Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei României, nu poate conta în acest meci pe Florin Mergea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here