ROMA 2009 – Finala Champions League/ Remember ’99

0
155

Neville primeşte o pasă pe stânga de la Beckham, centrează, Effenberg respinge. Beckham se îndreaptă spre colţul terenului pentru a executa cornerul. Era 1-0 pentru Bayern Munchen în minutul 90 al finalei Ligii Campionilor din 1999. Şeptarul “diavolilor roşii” loveşte balonul şi îl trimite în careu. Mingea şterge fruntea lui Peter Schmeichel, urcat şi el în ajutorul atacanţilor, iar în cele din urmă ajunge la Ryan Giggs. Galezul şutează, Teddy Sheringham se află pe direcţia balonului, îl deviază, şi îl trimite în poartă. 1-1! Manchester United egalează! Fanii englezi aprind torţele.

Se reia jocul, Manchester recuperează şi obţine din nou un corner. “Is this their moment?”, se întreabă unul dintre comentatorii britanici. Executantul este acelaşi, traseul balonului este acelaşi. În careu, Sheringham deviază mingea la Sjolskajer, norvegianul pune piciorul, înscrie, întoarce scorul la 2-1 şi aduce trofeul Ligii Campionilor la Manchester.

Povestea de mai sus a avut loc la 26 mai 1999. Meciul a fost unul dintre cele mai dramatice din istoria fotbalului. După zece ani şi o zi, Manchester United vânează din nou trofeul Ligii Campionilor. “Această echipă este mai bună decât cea din 1999. Lotul era mai mic, am avut doar 19 jucători la finala cu Bayern. Anul următor am fost foarte naivi. În acest sezon cred că ne putem păstra trofeul”, crede “arhitectul” lui United, Ferguson.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here