Roger Federer vrea să revoluționeze tenisul mondial, printr-o mutare istorică

“Mă întreb… doar eu mă gândesc că acum este momentul ca tenisul masculin şi cel feminin să se unească şi să fie unul?”, a scris Federer pe Twitter, precizând apoi: “Îmi imaginez o fuziune între WTA şi ATP. Nu vorbesc despre a uni competiţiile pe teren, ci despre o fuziune a forurilor (ATP şi WTA) care conduc circuitul masculin şi pe cel feminin”.

Aceasta ar fi probabil cea mai bună soluție, dar eu încă nu am auzit de conducători ai două foruri cu o groază de bani care să vrea să renunțe la independență unindu-se unii cu alții, indiferent că e vorba de sport sau oice alt domeniu de activitate.

Cert este că, așa cum era de așteptat, Federer a avut mulți susținători, printre care și Simona Halep, care a reacţionat cu mesajul: “Nu eşti singurul”.

Un nume mult cu mult mai multă greutate în tenisul feminin, Billie Jean King, este și ea o ferventă susținătoare a acestei unificări, la care visează de când a apărut era Open. Dar care, din motivele pe care le-am expus mai devreme, nu s-a înfîptuit în atâtea decenii. ”Sunt de acord. Şi am spus asta încă din anii ’70. O voce, feminin şi masculin împreună, este de mult timp viziunea mea pentru tenis. WTA singură a fost mereu Planul B. Mă bucur că suntem pe aceeaşi lungime de undă. Să o facem”, a scris ea.

Stiri recente

Gabriela Ruse, în semifinale la Trophee Clarins

Gabriela Ruse, 148 WTA, s-a calificat în semifinalele turneului WTA 125 Trophee Clarins, de la Paris. Ruse a învins-o în...