test

Robert Glinţă s-a retras din activitatea competiţională. Reacţia CS Dinamo

Înotătorul Robert Glință şi-a anunţat pe pagina de Facebook retragerea din activitatea competiţională.

“A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competiţional. Prin suişuri şi coborâşuri, acest sport m-a învăţat atât de multe şi m-a făcut cu adevărat să cresc în fiinţa umană mai evoluată de astăzi.

Fie că este vorba de durere sau glorie, eşec sau succes, suferinţă sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiţie prin muncă asiduă pentru a atinge un scop şi a depăşi adversităţile şi obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine care vor rămâne în mine.

Nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei joacă un rol uriaş şi lasă o urmă importantă în cariera şi viaţa mea. Pentru ei, nu îmi pot exprima suficient recunoştinţa.

Toate amintirile frumoase şi prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, conexiunile sufleteşti care depăşesc viaţa de înot, mă fac să simt că am câştigat mult mai mult decât nişte medalii şi trofee pe parcurs.

Tuturor prietenilor şi fanilor vreau să vă mulţumesc că mi-aţi arătat mereu sprijinul şi că aţi crezut în mine indiferent de situaţie.

Resursele sunt epuizate şi este timpul să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoţională şi spirituală, căci până la urmă sunt doar un om”.

Glinţă (25 de ani) este campion european la 100 metri spate în 2020 şi multiplu medaliat cu argint şi bronz la europene. El are în palmares şi o medalie de bronz la 100 metri spate la Campionatele Mondiale din 2021.

În ultima perioadă, el a acuzat probleme la picior.

“Clubul Sportiv Dinamo îţi mulţumeşte, Robert, pentru toate cursele frumoase parcurse împreună!

Campion european, multiplu medaliat mondial și continental, Robert a ținut natația românească pe umeri timp de aproape un deceniu, până la apariția lui David Popovici.

Cursa lui solitară a fost epuizantă, fizic și psihic, iar retragerea anunțată azi este efectul ei.

Îţi dorim succes în ceea ce vei face în continuare şi te aşteptăm oricând alături de noi să ne împărtăşeşti din bogata ta experienţă”, a scris CS Dinamo.

Stiri recente

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători

Slovacia, adversară a României la Euro 2024, a anunţat un lot lărgit de 32 de jucători. Cei 32 de jucători...