Rezultate din turneele de saptamina trecuta

0
114

Săptămâna trecută, calendarul mondial de tenis a programat nu mai puţin de şase turnee de mare importanţă, Bogota, Dubai şi Memphis, la feminin, şi Buenos Aires, Rotterdam şi Memphis, la masculin, iar aceste turnee şi-au stabilit duminică învingătorii.

Turneul masculin de tenis de la Buenos Aires a fost câştigat de un localnic, Juan Monaco, cel care a trecut clar în finală, 6-1, 6-2 de italianul Alessio Di Mauro. Monaco a câştigat turneul învingându-i pe rând pe Carlos Moya, Potito Starace, Luis Horna şi Alessio Di Mauro.

Turneul masculin de tenis de la Memphis a fost câştigat poate surprinzător de germanul Tommy Haas (foto), cap de serie numărul doi, cel care l-a învins în finală cu 6-3, 6-2 pe principalul favorit, americanul Andy Roddick, şi a mai trecut de-a lungul turneului tot cu victorii în două seturi de americanii Vince Spadea, Amer Delic, Sam Querrey şi Mardy Fish.

Turneul masculin de tenis de la Rotterdam a fost câştigat de rusul Michail Youjnâi, cel care a trecut în finală cu 6-2, 6-4 de croatul Ivan Ljubicic, cap de serie numărul trei, şi i-a mai învins de-a lungul turneului pe sârbul Novak Djokovic, cap de serie numărul cinci, cehul Tomas Berdych, cap de serie numărul patru, olandezul Robin Haase, wild-card, şi spaniolul David Ferrer, cap de serie numărul şase.

Turneul feminin de tenis de la Memphis a fost câştigat de americanca Venus Williams, cap de serie numărul şapte, care a trecut în finală de israelianca Shahar Peer, principala favorită, cu scorul de 6-1, 6-1. în drumul spre succesul final, Williams le-a mai depăşit pe românca Raluca Olaru, venită din calificări, japoneza Akiko Morigami, daneza Caroline Wozniacki, şi americanca Laura Granville.

Turneul feminin de tenis de la Dubai a fost câştigat de belgianca Justine Henin, cap de serie numărul unu, 6-4, 7-5 în finala cu a doua favorită, franţuzoaica Amelie Mauresmo, şi victorii la Tamira Paszek din Austria, Eleni Danilidou din Grecia şi Svetlana Kuzneţova din Rusia, favorită numărul trei.

Turneul feminin de tenis de la Bogota a fost câştigat de italianca Roberta Vinci, cap de serie numărul şase, 6-7, 6-4, 0-3 şi abandon al favoritei principale, italianca Tathiana Garbin. Vinci le-a mai învins pe italianca Flavia Pennetta, cap de serie numărul doi, cehoaica Katerina Bohmova şi franţuzoaica Emilie Loit, cap de serie numărul patru.

în săptămâna ce urmează, ATP organizează turneele de la Acapulco, Dubai şi Las Vegas, în timp ce WTA programează turneele de la Acapulco şi Doha.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here