Restricţii de circulaţie, în acest week-end în Capitală. „L’Etape Bucharest by Tour de France”

Comisia Tehnică de Circulaţie a PMB a avizat o serie de restricţii de restricții de circulație în acest week-end în Capitală. Mai multe evenimente vor avea loc, printre care „L’Etape Bucharest by Tour de France” și ”ShowOFF”. Sau alte adunări publice.

„L’Etape Bucharest by Tour de France”, impune o serie de restricţii de circulaţie şi modifică 41 de linii de transport public. Se înfiinţează linia o linie temporară de tramvai (numărul 10) şi alte patru linii navetă de autobuz. Programul complet al transportului public modificat de acest eveniment poate fi consultat pe site-ul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfof (TPBI): https://tpbi.ro/evenimentul-ciclist-letape-bucharest-by…/ .
Evenimentul se va desfăşura după cum urmează:
I. „The Race” – 85 km (2 bucle) şi „The Ride” – 42 km (1 bucla), duminică 28 august 2022
Ora start: 9:00
Startul se va da în imediata vecinătate a Pieţei Constituţiei, de pe Bd. Unirii, urmând a se finaliza în acelaşi punct. Iar în funcţie de competiţie se efectuează una sau două bucle. Coloana de la start se va întinde de pe Bd. Unirii până la breteaua din faţa Parchetului.
II. Traseu City Adventure: 14 km
Ora start: 8:00, duminică 28 august
Startul se dă în imediata vecinătate a Pieţei Constituţiei, de pe Bd. Unirii. Coloana de la start întinzând-se de pe Bd. Unirii până la breteaua din faţa Parchetului.
Pentru desfăşurarea acestui eveniment au fost impuse următoarele reglementări rutiere:
– Pe 26 august 2022, începând cu ora 22:00, se va restricţiona parcarea autovehiculelor în parcarea din piaţa Constituţiei. În vederea amenajării şi instalării logisticii de eveniment;
– Pe 27 august 2022, începând cu ora 20:00, se va restricţiona traficul pe bd. Libertăţii pe cele trei benzi pe sensul către Splaiul Independenţei. Pe lungimea pieţei Constituţiei, cu redirijarea traficului pe breteaua Parchetului de pe lângă ICCJ. Și respectiv breteaua Ministerului de Finanţe, în vederea montării culoarului de sosire,
– Pe 28 august 2022, între orele 04:00 – 07:30 se va închide traficul rutier în zona pieţei Constituţiei. pe breteaua Parchetului de pe lângă ICCJ continuând cu bd. Unirii. între piaţa Constituţiei şi Splaiul Independenţei, pentru montarea culoarului de start;
– Pe 28 august 2022, între orele 04:00 – 07:30 se vor instala garduri metalice legate cu bandă pe întreaga lungime a traseului de 42 km. pentru delimitarea culoarelor de urgenţă, fără restricţionarea traficului;
– Pe 28 august 2022, între orele 07:00 – 15:30 se va închide traficul rutier pe întregul traseu bucla de 42 km. Traficul se va redeschide treptat, pe segmente, pe măsura eliberării acestora de gardurile de separare şi marcaj.
Evenimentul cultural „ShowOFF”
Traficul rutier va fi restricţionat şi pentru evenimentul cultural „ShowOFF”, în perioada 26-27 august, între orele 14:00 – 23:00. pe Str. Lipscani, între intersecţia cu str. Domniţa Anastasia şi Calea Victoriei.
Adunarea publică organizată de Asociaţia „Părinţii Cireşari”
Evenimentul are loc în perioada 18 iunie 2022 – 04 septembrie 2022, între orele 09:00 – 21:00, numai în zilele de sâmbătă şi duminică. În acest sens, traficul rutier se va închide pe str. Copilului, segmentul de drum cuprins între str. Constantin Buzdugan şi str. Athanasie Enescu.
Adunarea publică a Events&More Experience
Events and More Experience se desfăşoară pe 27 august, pe str. Constantin Esarcu, în vecinătatea Ateneului Român. Amenajarea zonei se va face în zilele de 30 iulie 2022, respectiv 27 august 2022, începând cu orele 07:00. Iar dezafectarea se va face după încheierea evenimentului, până la orele 23:00.
Pentru buna desfăşurare a evenimentului se va restricţiona traficul auto pe str. Constantin Esarcu în zilele precizate mai sus, mai indică sursa menţionată.
Sursa foto: https://tpbi.ro/

 

Stiri recente

CFR Cluj e vicecampioana României. Ardelenii au învins Farul cu 5-1

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a învins Farul Constanţa, 5-1, în ultima etapă a play-off-ului...