Regula hențului se schimbă în fotbal

IFAB, organizația care se ocupă cu regulamentul fotbalului, a informat ligile că pot folosi noua regulă a hențului odată cu reluarea sezonului, deși aceasta ar fi urmat să intre în vigoare abia începând cu stagiunea 2020/2021.

Ligile pot opta pentru folosirea noii reguli direct din acest sezon sau din stagiunea următoare. Printre noile prevederi este inclusă și cea menită să facă diferența umăr și mână. Astfel, de acum încolo, va fi luată în considerare ”linia tricoului” pentru a se stabili dacă a fost henț sau mingea a fost lovită cu umărul.

Președintele federației irlandeze, Patrick Nelson, a explicat importanța schimbării la conferința recentă a IFAB: ”Umărul nu poate mări circumferința corpului în timp ce brațele da”.

Linia tricoului reprezintă practic locul în care se termină mâneca tricoului. Ea va deveni astfel un loc extrem de important pentru arbitrii, orice minge care atinge jucătorii mai jos fiind pasibilă de henț.

Jonathan Ford, președintele federației galeze, a explicat că această schimbare ”este practic o clarificare privind unde se încheie practic brațul și unde se încheie umărul”.

Stiri recente

Cum a vrut să se sinucidă Bănel după autogolul cu Real Madrid

https://www.youtube.com/watch?v=fvinviuMPB4&t=2s Bănel Nicoliță a povestit în cadrul Podcastului Business Philosophy cum a vrut să se sinucidă după autogolul cu Real...