RAPID – FC BRASOV (SAMBATA, ORA 20:30)/ Rapid contra Rapid

0
100

Antrenorul Răzvan Lucescu, împreună cu şapte jucători şi cu preşedintele Dinu Gheorghe, se întorc pe stadionul Giuleşti, unde au scris istorie în ultimii ani. Cu câteva ore înainte de “Înviere”, cei nouă încearcă să-şi învingă fosta echipă, aflată în luptă directă pentru unul dintre locurile de cupe europene

De la Hamburg la Popeşti Leordeni

În urmă cu doi ani, Dinu Gheorghe şi patronul divizionarei secunde FC Braşov, Ioan Neculaie au dat lovitura pe piaţa transferurilor. Cei doi l-au convins pe Răzvan Lucescu, aflat în ultimele luni de contract cu Rapid, să semneze un angajament cu gruparea de sub Tâmpa. În vara lui 2007, Lucescu Junior a părăsit Giuleştiul după trei ani şi a acceptat provocarea numită FC Braşov. Răzvan nu s-a dus însă cu “mâna goală” la noua sa echipă. I-a luat cu el pe foştii săi elevi Robert Ilyeş, Cristian Ionescu şi Nicolae Constantin, dar a şi promovat câţiva jucători tineri. Sezonul a început, iar fostul tehnician rapidist a avut parte de un şoc, când s-a deplasat cu formaţia sa la Popeşti Leordeni pentru jocul cu Inter Gaz şi a dat de 200 de spectatori şi un teren denivelat.

A venit şi “Măldă”

După un tur aproape perfect, FC Braşov nu mai putea scăpa promovarea. Cu toate acestea, Răzvan Lucescu a rămas cu picioarele pe pământ şi a continuat să-şi întărească echipa. Astfel, după Nae Constantin, Ionescu şi Ilyeş sub Tâmpa a ajuns încă un rapidist. Marius Măldărăşanu şi-a reziliat contractul cu gruparea la care a activat zece sezoane şi l-a urmat pe antrenorul cu care a reuşit să ajungă în stagiunea 2005-2006 până în sferturile de finală ale Cupei UEFA. La finalul returului, ardelenii sărbătoreau în Piaţa Sfatului împreună cu suporterii, dar Lucescu Junior se gândea deja la următorul sezon.

Stelea, Munteanu, Surdu, Buga”¦

În vară, FC Braşov a reuşit din nou o campanie de transferuri impresionantă. Bogdan Stelea, Cătălin Munteanu, Romeo Surdu şi Mugurel Buga sunt cele patru nume sonore care li s-au alăturat “stegarilor” pentru a pune umărul la realizarea unui obiectiv extrem de îndrăzneţ, dar nefăcut public, calificarea în cupele europene.

La finalul turului Răzvan Lucescu era mult mai optimist.

“Sper ca şi băieţii să fi înţeles acum că avem valoare şi că putem să ajungem într-o cupă europeană şi nu ascund acest lucru. Trebuie să luăm în calcul toate situaţiile, să ne uităm şi în faţă, şi în spate, dar să ne propunem să ajungem în Cupa UEFA.”, a explicat Lucescu Jr. după primele 17 etape.

Coman, ultimul sosit

În această iarnă, braşovenii au dat o nouă lovitură pe piaţa transferurilor. Răzvan Lucescu l-a convins pe finul său Dănuţ Coman să accepte oferta “stegarilor”, după ce a devenit jucător liber de contract. Goalkeeperul care a făcut minuni în poarta Rapidului în urmă cu trei sezoane în Cupa UEFA i-a urmat pe Măldărăşanu şi Buga la FC Braşov. Cel mai fericit de venirea internaţionalului român era chiar naşul Răzvan.

“Dani Coman reprezintă viitorul pentru FC Braşov. Are 29 de ani şi este considerat cel mai bun portar din ţară alături de Bogdan Lobonţ. Este portarul echipei naţionale, are multe prezenţe în cupele europene la un nivel foarte înalt şi a avut evoluţii excelente, deci nu am făcut decât să creştem valoarea acestui lot.”, spune antrenorul în vârstă de 40 de ani.

În primele etape ale returului, “Comănilă” a apărat aproape perfect, iar rapidiştii îl regretă deja. Sâmbătă seară, Coman se întoarce în Grant în postura de adversar, după ce a îmbrăcat patru ani tricoul alb-vişiniu, din februarie 2004 până în decembrie 2008.

La finalul acestei săptămâni, Răzvan Lucescu va trimite în teren cel puţin trei foşti jucători giuleşteni în încercarea de a pleca neînvins de pe stadionul unde a cunoscut cele mai mari satisfacţii din cariera sa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here